Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Müsiad Erzurum Şubesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Müsiad Erzurum Şubesi'ni Ziyaret Etti

Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Müsiad Erzurum Şubesi\'ni Ziyaret Etti

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında MÜSİAD Erzurum Şubesi'ni ziyaret etti.

01.03.2012 16:52

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında MÜSİAD Erzurum Şubesi'ni ziyaret etti. Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Poyraz, vergi sisteminin önemine işaret ederken, Erzurum'un vergi tahsilatı noktasında elde ettiği başarıya değindi.

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ve beraberindeki heyeti ağırladı. Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Yunus Poyraz, Erzurum'daki vergi tahsilatının Türkiye ortalamasının bile üzerine çıktığına işaret etti.

Türkiye'de gelirleri giderlerini karşılayan il sayısının 10'la sınırlı olduğunu, geriye kalan 71 ilin ise bütçe açığı verdiğini vurgulayan Başkan Yunus Poyraz, "Türkiye'deki vergi tahsilatının yüzde 80'lik kısmını İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Bursa gibi metropol şehirler karşılıyor. Bu nitelikteki il sayısı 10'u geçmiyor. Erzurum'un da içinde bulunduğu geriye kalan diğer illerde ise, bütçe açığı söz konusu. Ancak Erzurum'daki vergi tahsilatı oranını göz önünde bulunduracak olursak, Türkiye ortalamasının bile üzerinde olduğunu görürüz" dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli ise, Erzurum'un vergi bilinci anlamında ayrıcalığı bulunan bir il olduğuna dikkati çekerek, kentteki esnafın, tüccarın ve tüm vergi mükelleflerinin, devlete karşı olan mali yükümlülüklerini severek yerine getirdiklerini ifade etti. Erzurum'da üretim ağırlıklı bir ekonomi bulunmamasına rağmen vergi tahsilatındaki başarısının dikkat çekici olduğunu kaydeden Güvenli, ticaret sektörünün gelişmesiyle birlikte bu oranın çok daha yükseklere taşınacağını ifade etti. Ziyaretin sonunda MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, Vergi Dairesi Başkanı Poyraz'a çini işlemeli bir şilt takdim etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Müsiad Erzurum Şubesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement