Yabancı Öğrencilerin "Türkçe" Yarışı - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğrencilerin "Türkçe" Yarışı

Yabancı Öğrencilerin "Türkçe" Yarışı

Gaziantep'te düzenlenen "10. TÖMER'ler arası Türkçe Konuşma Yarışması"nda 14 üniversiteden 28 yabancı öğrenci yarıştı.

03.06.2014 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"10. TÖMER'ler arası Türkçe Konuşma Yarışması" Gaziantep'te yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmanın açılışında, GAÜN Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (TÖMER) büyük fedakarlıklarla Suriyeli öğrencilere Türkçe eğitimi verdiğini belirtti.

GAÜN TÖMER'de 80 ülkeden bin 600 öğrencinin Türkçe öğrendiğini ifade eden Coşkun, "Dünya gençlerine Türkçe'yi en iyi şekilde öğretmek bizim görevimiz. Bu anlamda da Türkiye'de TÖMER'ler birbirleriyle yarışıyorlar. Bu tatlı, güzel bir yarış. Birinci, ikinci  önemli değil. Onların katılımı, buraya verdikleri destek önemli" dedi.

Konuşmanın ardından GAÜN'ün yanı sıra Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Karatay Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi TÖMER'lerinden ikişer öğrencinin katılımıyla yarışma yapıldı.

Her öğrencinin 5 dakika Türkçe konuştuğu yarışmada, kimi yarışmacılar çevre kirliliği, kadına yönelik gibi konularda atasözleri ve deyimlerle zenginleştirdikleri konuşmalar yaparken, kimisi Türkiye'de yaşadıklarını esprili bir dille anlattı.

Yarışmacılardan İstanbul Üniversitesi'nde eğitim görecek Roman öğrenci Elena Mirela Nicolai İstiklal Marşı'nı okurken, Çukurova Üniversitesi'nden Faslı Rhita Bounsır Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler anısına İlhan Berk'in "Bu şiir kömür kokar" şiirini okudu.

Karatay Üniversitesi'nden Ganalı Jamal Abdul Nasir ise faciada hayatını kaybedenler anısına yazdığı şarkısını seslendirdi.

Jüri üyeleri Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Özbay ile GAÜN öğretim üyeleri Prof. Dr. Hikmet Celkan, Prof. Dr. Nuri Yavuz, Doç. Dr. Murat Ceritlioğlu ve GAÜN öğretim elemanı Hakan Tatyüz tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Bosna savaşını kişisel performansıyla anlatan Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi Bosna Hersekli Dzenana Salaka birinci, GAÜN öğrencisi Kenyalı Joseph Uguti Gichumb ikinci, Akdeniz Üniversitesi'nden Afganistanlı Sayed Yasin Rahmani üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı plaketlerini verdi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğrencilerin 'Türkçe' Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement