Yağcıllı Fasulyesi Markalaşma Yolunda - Son Dakika
Yerel

Yağcıllı Fasulyesi Markalaşma Yolunda

Yağcıllı Fasulyesi Markalaşma Yolunda

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş 53 köy ziyareti ve teftişinin ardından şimdi de belde gezilerine başladı.

19.02.2013 08:18  Güncelleme: 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş 53 köy ziyareti ve teftişinin ardından şimdi de belde gezilerine başladı. İlk olarak ilçeye bağlı Yağcılı kasabasında kurum amirleriyle birlikte teftiş programına katılan Kaymakam Karataş, belde sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Yağcılı Beldesinde üretilen kuru fasulye için markalaştırma çalışmaları yürütülüyor. Ünü sınırları aşan Yağcılı Fasulyesi için Tarım Kooperatifi çalışanları tanıtım için çalışmalara başladı. Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş ve kurum amirlerinin belde ziyaretinde ikram edilen kuru fasulye, yiyenlerin tadını damağında bıraktı. Kaymakam Abdülkadir Karataş beldenin fasulyesinin çok lezzetli olduğunu belirterek, "Bir marka çalışması yapılmalı. Gerçekten çok lezzetli bir fasulye. Özellikle fasulyenin markalaşma çalışması için bir kooperatif kurulabilir" dedi.

Soma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya ise, Yağcıllı'nın tarım faaliyetleri açısından Soma'nın gözbebeği olduğunu belirterek, fasulyenin yanında domates, karpuz, dane mısır gibi bitkilerin üretimlerinin yapıldığını ifade etti. Beldede okul, belediye, jandarma karakolu, tarım kredi kooperatifi gibi kurumları ziyaret eden Kaymakam Karataş ve kurum amirleri, burada vatandaşların ve personellerinin isteklerini ve sorunlarını dinleyerek ilk belde ziyaretini tamamladı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yağcıllı Fasulyesi Markalaşma Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement