Yahşi: "Aosb Adana'ya Değer Katıyor" - Son Dakika
Yerel

Yahşi: "Aosb Adana'ya Değer Katıyor"

Yahşi: "Aosb Adana\'ya Değer Katıyor"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi yöneticileri, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nı ziyaret etti.

05.03.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi yöneticileri, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı'nı ziyaret etti. AOSB Başkanı Bekir Sütcü, ziyaret sırasında Organize Sanayi Bölgesi'nin gelişimine dikkat çekerek, "AOSB son yıllarda sürekli yükseliş gösteren büyümesini istikrarlı biçimde sürdürüyor" dedi.

Bekir Sütcü MÜSİAD heyetine bölge ile ilgili bilgiler verdi. Adana OSB'nin sanayicisine sağladığı ucuz elektrik ve su imkanları, havaalanı, demiryolu, uluslararası karayolu ve limanlara yakınlığı gibi lojistik üstünlüğüyle Türkiye'nin örnek gösterilen sanayi bölgesi haline geldiğini kaydetti. Sütcü, AOSB'nin son yıllarda sürekli yükselen bir büyüme ivmesi gösterdiğini, yeni gelişme sahasının açılmasıyla birlikte bu büyüme grafiğinin çok daha yukarılara tırmanacağını söyledi. Sanayicilerin işini kolaylaştırmak için bir şehir belediyesinin verdiği tüm hizmetleri bölgeye getirdiklerini kaydeden Sütcü, kendisinin ve yönetim kurulundaki arkadaşlarının da birer sanayici olarak beklentileri çok iyi bildiğinden söz etti. Sütcü, Noter, SGK şubesi, Gümrük Müdürlüğü, İŞKUR Şubesi ve alışveriş merkezi gibi birçok hizmeti sanayiciye sunmakla birlikte daha neler yapabileceklerinin arayışında olduklarını kaydetti.

"GÜCÜ VE ETKİSİ BÜYÜK"

MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi ise buradaki konuşmasında AOSB'nin bölge ekonomisindeki gücü ve etkisine dikkat çekti. 1970'lerin ikinci yarısından itibaren 1990'ların ikinci yarısına kadar Adana'da bir gerileme dönemi yaşandığına ancak 1995-96 yıllarında AOSB ile birlikte yeniden bir yükselme trendi yakalandığına vurgu yaptı. Yahşi şöyle devam etti:

"O dönemlerde Adana'da her biri 3 bin, 5 bin, 7 bin işçi çalıştıran 7-8 fabrika kapandı. 25-30 bin istihdam sağlıyorlardı. Ne zaman ki AOSB açıldı, Adana yine bir dinamizm kazandı. Eğer bugün Adana, çok kötü bir yerde değilse, bunun kaynağı AOSB'dir. AOSB Adana'ya çok büyük bir değer katmaktadır."

MÜSİAD Başkanı Suat Yahşi, AOSB'nin büyüme bölgesinde yer alan sahanın bir an önce açılması için dernek olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini de kaydetti.

MÜSİAD'ın AOSB Başkanı Bekir Sütcü'ye yaptığı ziyarete başkan yardımcıları Naim Yeldan ve Ömer Tekdemir, yönetim kurulu üyesi Zeynel Üstemel ve MÜSİAD Şube Müdürü Tarım Harmancı da katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahşi: 'Aosb Adana'ya Değer Katıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement