Yalova'da 15 Temmuz Anma Programı düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Yalova'da 15 Temmuz Anma Programı düzenlendi

Yalova'da 15 Temmuz Anma Programı düzenlendi Yalova Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı gerçekleştirildi.

15.07.2022 22:11  Güncelleme: 23:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da 15 Temmuz Anma Programı düzenlendi

YALOVA - Yalova Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı gerçekleştirildi.

Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde yürüyüş etkinliği düzenlendi. Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüş Gazipaşa Caddesi'nde gerçekleştirildi. Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda anma programı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, sonrasında Kuran-ı Kerim okundu. Ardından Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, 15 Temmuz şehitleri için dua okudu.

Programda Vali Muammer Erol, 15 Temmuz konulu şiir, kompozisyon yarışmalarında derece girenlere ödülleri taktim etti.

Burada bir konuşma yapan Erol, 15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe girişimine milletin silahlarının hain örgüt tarafından gasp edildiğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Ancak bu millet inandığı, güvendiği liderinin işaretiyle doldurduğu meydanlarda bu hain terör çetesine ve sahiplerine söyleyecek sözü, vereceği ders vardı. Hain mankurtlar çetesinin başlattığı hain saldırı Allah'ın izniyle gün doğmadan hezimete uğratıldı. Millet bir demokrasi zaferine imza atmıştır. Millet, 'Vatan bizim, uğruna verilen, verilecek canlar bizim. Pranga vurulamayacak, köleleştirilemeyecek irade bizim' demiştir."

Konuşmanın ardından İznik Mehteran Takımı konseri verildi.

Etkinlikler Ender Doğan konseri ve demokrasi nöbetiyle devam edecek.

Anma programına AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

Yalova\'da 15 Temmuz Anma Programı düzenlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da 15 Temmuz Anma Programı düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement