Yalova'da "Av Koruma Kontrol Eğitimi" Projesi - Son Dakika
Yerel

Yalova'da "Av Koruma Kontrol Eğitimi" Projesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü tarafından kaçak avlanmanın önüne geçilmesi için Yalova'da "Av Koruma Kontrol Eğitimi" projesi kapsamında askerlere eğitim verildi.

24.08.2015 16:51

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü tarafından kaçak avlanmanın önüne geçilmesi için Yalova'da "Av Koruma Kontrol Eğitimi" projesi kapsamında askerlere eğitim verildi.

Çiftlikköy İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen toplantıya Çiftlikköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Sağındık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Yalova Müdürü Nevzat Alğan ve askerler katıldı.

Alğan, burada yaptığı konuşmada kaçak ve usulsüz avlanmaların önüne geçilmesi için bu toplantının yapıldığını söyledi.

Şuanda Yalova'da 700'e yakın resmi avcının olduğunu ama bunun yanında kaçak avlananların da olduğunu belirten Alğan, şunları kaydetti:

"İnsanlar ne yazık ki bilinçsizce orman ve yaban hayvanı yok ediyorlar. Bizlerde bunun önüne geçmek için çalışma yapıyoruz. Sürekli avcıları denetlemeye çalışıyoruz. Tabii kolluk kuvvetleri de bu denetimlerde çok önemli. Sizler de avlanan avcı gördüğünüzde onların avlanma ruhsatı olup olmadıklarına bakın. Özelikle silahları ruhsatlı mı, kurallara uyuyorlar mı, av yasağı olmayan hayvanları vuruyorlar mı gibi konulara dikkat edelim. Ayrıca her avcının gün boyunca vuracağı av sayısı belli olmakla beraber av yapacakları günleri de bizlere bildiriyorlar. Bizlerde elimizdeki listeden kimlerin hangi gün avlanacaklarını görebiliyoruz. Amacımız sizlerinde desteğiyle doğal yaşamı korumaktır."

Alğan, daha sonra soruları yanıtladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da 'Av Koruma Kontrol Eğitimi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement