Yalova'da Su Sıkıntısı Yok - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Su Sıkıntısı Yok

Yalova\'da Su Sıkıntısı Yok

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Gökçe Barajı'nın suyunun 1 milyon kişinin ihtiyacına cevap verecek kapasitede olduğunu söyledi.

15.08.2013 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Gökçe Barajı'nın suyunun 1 milyon kişinin ihtiyacına cevap verecek kapasitede olduğunu söyledi. Koçal, tek sıkıntının ise kayıp ve kaça oranın yüksekliği olduğuna dikkat çekti.

Yalova'da son günlerde sık sık gündeme gelen su sıkıntısı ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yakup Koçal, ilin birçok su kaynağı olduğunu, Gökçe Barajı'nın ise ilin sigortası olduğunu söyledi. Halkın su konusunda yeterince hassas davranmadığını söyleyen Koçal, kayıp kaçak oranlarındaki yüksekliğin ise sıkıntıların tek sebebi olduğuna vurgu yaptı. Gökçe Barajı'nın ilin mevcut nüfusunun tüm ihtiyacına cevap verecek oranda su tuttuğunu belirten Koçal, "Yalova'da su sıkıntısı olması mümkün değil. İlimizde çok önemli su kaynaklarımız var. Hepsinin ötesinde Gökçe Barajı var. Bu baraj ilin sigortasıdır. Gökçe Barajı'nda 1 milyon kişiye yetecek su var. Bizim sıkıntımız suyun olmaması değil, suyun şuursuzca kullanılmasıdır. Halkımızın içme suyu ile bahçesindeki ağacı sulayanlar var. Bu noktada halkın bilinçlenmesi lazım. Bu tip olaylarda muhtarından vatandaşına kadar herkese görev düşüyor. Hep beraber bu ilin su kontrolünü sağlamak zorundayız. Bunu yapabildiğimiz sürece kimsenin su konusunda bir kaygı taşımasına gerek yok" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da Su Sıkıntısı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement