Yaran Gecesine Engelli Sporcular Konuk Oldu - Son Dakika
Yerel

Yaran Gecesine Engelli Sporcular Konuk Oldu

Yaran Gecesine Engelli Sporcular Konuk Oldu

Çankırı'da 8 asırdır yaşatılan, Ahilik kültürünün parçası yaran geleneği, kış mevsiminde yakılan yaran ocaklarıyla canlılığını koruyor.

24.02.2014 15:45

Çankırı'da 8 asırdır yaşatılan, Ahilik kültürünün parçası yaran geleneği, kış mevsiminde yakılan yaran ocaklarıyla canlılığını koruyor. Hafta sonu yaran ocağına onur konuğu olarak davet edilen Özel ve Bedensel Engelli gençler renkli görüntüler oluşturdu.

Doğantepe Köyü'nde düzenlenen Yaren Gecesi'ne Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Halit Tosyalıoğlu, Vali Ayhan Çevik Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri ile Vadi Spor Kulübü özel ve bedensel engelli sporcular katıldı.

Söylenen maniler ve oynanan orta oyunları ile oldukça renkli ve hareketli geçen Yaren Gecesi'nde engelli sporcular ve engelli öğrenciler keyifli anlar yaşadı.

Vali Vahdettin Özcan, yaran gecelerinde toplumunun tüm kesimlerine kucak açtıklarını ve bu organizasyonun engellilerin sosyalleşmesi ve özgüven kazanmaları açısından önemli bir kazanım olduğunu vurguladı. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaran Gecesine Engelli Sporcular Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement