Yaşlı Hastalara Karanfil Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Yaşlı Hastalara Karanfil Dağıtıldı

Yaşlı Hastalara Karanfil Dağıtıldı

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü sebebiyle, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan yaşlı hastalara karanfil dağıtıldı.

01.10.2013 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü sebebiyle, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan yaşlı hastalara karanfil dağıtıldı.

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, beraberinde Hastane Yöneticisi Dr. Talat Küçük, Başhekim Yrd. Doç. Dr. Servet Kölgelier ve diğer yöneticiler hastaları ziyaret etti. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yatan yaşlı hastaları ziyaret eden yöneticiler, hastalara karanfil verdi. Hastalarla sohbet eden yöneticilerin ziyareti hastaları duygulandırdı.

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, sağlıklı ve aktif yaşlanan bir toplum oluşturmak, 65 ve üzeri yaş grubuna yönelik sağlık hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Yaşlı olarak kabul edilen 65 yaş ve üzeri nüfusun arttığına dikkat çeken Kutlu, "2000 yılında dünyada 600 milyon olan 60 yaş üzeri nüfusun, 2050 yılında 2 milyara ulaşacağı beklenmektedir. Cumhuriyetin ilk yıllarına oranla ülkemizdeki yaşlı nüfus da giderek artmaktadır. 65 yaş üstü nüfus 1935'de yüzde 3,9 iken, 2012 yılına gelindiğinde bu oran yüzde 7,5'a ulaşmıştır. İlimizde ise 65 yaş ve üzerinde 37 bin 501 kişi yaşamakta olup il nüfusuna oranı yüzde 6,3'dür" dedi.

Kutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugünleri ve geleceği hazırlayan yaşlıları için hayatı kolaylaştırmanın ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak toplumun öncelikli görevlerindendir. Yaşlıların tecrübelerinden yararlanabilmek, onları toplumsal yaşamdan koparmadan, en iyi koşullarda yaşatabilmekle mümkündür. Sağlık politikalarının planlanmasında bu konular üzerinde önemle duran Bakanlığımız; yaşlı sağlığının desteklenmesi için mevsimsel grip ve pnömokok aşılamalarının 65 yaş üstünde ücretsiz uygulanması, sağlık kuruluşuna gidemeyen yatağa bağımlı hastalar için 'Evde Sağlık Hizmetleri', hastanelerde hizmet veren psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik sorunlarla ilgilenen 'Sosyal Hizmet Birimleri' gibi hizmetleri başta yaşlı nüfusumuz olmak üzere tüm halkımızın hizmetine sunmuştur.

Yaşlıların sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla fiziksel aktivitelerin gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmalar özenle yürütülmektedir. Bu amaçları gerçekleştirebilmek adına, Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yaşlıların sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak için birinci basamak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini özenle yürütmeye devam edeceğiz.

Yaşlılarımız geçmişten günümüze uzanan ve geleceğimizi aydınlatacak olan ışık kaynaklarımızdır." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşlı Hastalara Karanfil Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement