Yavuzeli'de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Yavuzeli'de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Yavuzeli\'de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Yavuzeli ilçe Müftülüğünün, Rumkale Kültür Merkezinde düzenlediği, Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

17.04.2013 09:32  Güncelleme: 17:25

Gaziantep'in Yavuzeli ilçe Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Rumkale Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerde katılımcılara gülsuyu ve çikolata ikramı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim, tilaveti ile devam etti. Okunan Kur'an-ı Kerim sonrası Kutlu Doğum programına gelen misafirlere Karanfil takdimi yapıldı.

Programın açış konuşmasını yapan ilçe Müftüsü Hasan Sarı, Hz. Peygambere (sav) itaat etmenin, O yüce insana kulak vermenin ne kadar anlamlı olduğu üzerinde durdu. Ayrıca Hz. Peygamberin diğer peygamberlerden olan farkını dile getirdi.

Yavuzeli ilçe Kaymakamı Serhat Karabektaş ise, modern Dünyanın bunalımlarına bir çözüm olacak olan ilahi kökenli peygamber hayatının ne kadar önemli olduğunu, Hz. Peygamberin (sav) getirmiş olduğu mesajların ne kadar dolu ve insanlığa faydalı olduğunu söyledi.

Konuşmalardan sonra dünyada beşeri ihtiyaçlarını bile karşılayamayan insan manzaralarının, insanın hesap bilmeyen hırsından kaynaklandığını dile getiren sinevizyon gösterimi izlendi. Program ilçe Müftülüğünün İmam Hatip personelinden oluşan ilahi korosu bir birinden güzel ilahilerle izleyicilerin beğenisini topladı. Programın devamında Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Çınar "Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru" konulu konferans verdi.

Kutlu Doğum programına, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ömer Mazılıgüney, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Ali Demiral, İlçe Müftüsü Hasan Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açlık, Camii Hocaları, daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yavuzeli'de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement