Yazıcı: "En İyi Okul Evimize En Yakın Okuldur" - Son Dakika
Yerel

Yazıcı: "En İyi Okul Evimize En Yakın Okuldur"

Yazıcı: "En İyi Okul Evimize En Yakın Okuldur"

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "En iyi okul evimize en yakın okuldur" dedi.

29.09.2012 15:36

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "En iyi okul evimize en yakın okuldur" dedi.

Tokat'tan 40 öğrenci "Cumhuriyet Gezileri" projesi kapsamında Afyonkarahisar'a otobüsle hareket etti. Tokat Valiliği önünde öğrencileri uğurlayan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Tokat'ta 4+4+4 eğitim sistemine geçişte sıkıntı yaşanmadığını ve kendilerine gelen herhangi bir şikayet olmadığını ifade eden Yazıcı, yurt sorunu dışında sıkıntılarının olmadığını kaydetti. Tokat'ta İmam Hatip Orta Okullarında bekledikleri yüzde 10'luk 250 civarında öğrencinin kayıt yaptırdığını ifade eden Yazıcı, ortaokula dönüştürülen 2 okulda 30'ar kişilik sınıflarda eğitim verildiğini belirtti. Okullarda öğle arası saatlerinin geçen yıl kısaltılması nedeni ile öğrencilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili sorulara cevap veren Yazıcı, okullardan gelecek talebe göre inceleme yaparak değerlendirme yapabileceklerinin altını çizdi. Yazıcı, yönetmeliğe göre öğle tatili en az 40 dakika en fazla 60 dakika olarak belirlemiş olduğunu ifade ederek, "Özellik arz eden yerlerde valilik oluru ile bu zaman dilimin değiştirilebilir. İlimizde çok ciddi sıkıntı gözükmüyor. Servis taşımacılığının yoğunlaştığı bazı okullarımızda bu sorunun yaşandığı bir olgu idi.

Okulumuza uzak yerlerden gelen öğrencilerimizin geldiği her o okula özgü saat uygulaması yapabiliriz. O konuda bir sorun gelirse çözeriz" diye konuştu.

Velilerin işyerine yakın okullara çocuklarını kayıt yaptırabilme hakkı ile ilgili sorulara ise Yazıcı, derslik sayısına göre çalışma yaptıklarını belirterek, "Kontenjan boşsa 35 öğrenci sınırını aşmadan kayıt yaptırmak mümkün. Bu anlamda bütün okullarda sınıf kapasitelerini belirledik. Buna göre başvurular değerlendirilecek. Herkes artık evine yakın okulun en iyi okul olduğuna inanmaya başladı. Bu çok önemli. Yani, en iyi okul evimize en yakın okuldur. Aslında doğrusu budur. Çocuğun araç kullanmadan gidip gelebileceği, yemek için yeterli zaman ayıracağı mekanlardır. Her okulumuzun niteliğini aynı şekilde geliştirelim. Bu anlamda fırsat eşitliğini sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazıcı: 'En İyi Okul Evimize En Yakın Okuldur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement