"Yeni Dünya Düzeni ve Gaziantep'in Konumu" - Son Dakika
Yerel

"Yeni Dünya Düzeni ve Gaziantep'in Konumu"

"Yeni Dünya Düzeni ve Gaziantep\'in Konumu"

Gaziantep'te 'Ekonomi, Siyaset, Tarih Ekseninde Yeni Dünya Düzeni ve Gaziantep'in Konumu' konulu panel düzenlendi.

24.02.2012 17:27

Gaziantep'te 'Ekonomi, Siyaset, Tarih Ekseninde Yeni Dünya Düzeni ve Gaziantep'in Konumu' konulu panel düzenlendi.

Gaziantep Ticaret Odası, Şehitkamil Belediyesi ve Avrupa İşletmeler Ağı'nın katkılarıyla Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu ve Derya Bakbak, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep eski Valisi Erhan Tanju, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yaptı. Fadıloğlu, "6 bin yıllık bir geçmişi olan bir şehirdeyiz. Siyasette hassas bir noktadayız. Dünyanın 170 ülkesine ihracat yapan bir ülkeyiz. Bu açıdan bu panel oldukça önemli. Son dönemlerde Ortadoğu'da olan olaylarla birlikte Gaziantep'in önemi bir nebze daha ortaya çıktı. Dünyanın her noktasında değişimler yaşıyoruz. Bizde Türkiye olarak onun ötesinde Gaziantep olarak sisteme entegreyiz" dedi.

Gaziantep'in Ortadoğu ve Türkiye için önemine değinen GTO Başkanı Mehmet Aslan ise, "Gaziantep Ortadoğu'ya en yakın şehirlerden birisi. Sanayi kapasitesi fazla olan bir şehir. 2011 yılında yaklaşık 5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Ortadoğu ülkeleriyle en faal olan illerden biri Gaziantep. Uluslararası fuarlar düzenleyebilen bir şehir. Ülkelerin komşu ülkeler politikasında yol gösterici olan bir şehir. İletişim ve teknolojinin gelişmesiyle hem enerji kaynakları açısından hem de stratejik açıdan Türkiye, Ortadoğu için oldukça önemli bir ülke" diye konuştu.

GTO Başkanı Mehmet Aslan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde panelistler Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Emre Alkin ve Öğretim Görevlisi Soli Özel, dünya düzeni hakkındaki düşüncelerini katılımcılara örneklerle aktardı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Yeni Dünya Düzeni ve Gaziantep'in Konumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement