Yeni Evleri İçin Mevlit Okuttular - Son Dakika
Yerel

Yeni Evleri İçin Mevlit Okuttular

Yeni Evleri İçin Mevlit Okuttular

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde uzun yıllar yılanlı evde yaşayan aile, yeni yaptırdığı evleri için mevlit okuttu.

02.11.2014 16:37

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde uzun yıllar yılanlı evde yaşayan aile, yeni yaptırdığı evleri için mevlit okuttu.

İlçeye bağlı Akçıra köyünde yaşayan ve evlerinde yılanların ortaya çıkması nedeniyle yeni bir ev yaptıran Erkek ailesi, yeni evlerinin açılışını mevlit okutarak yaptı.

Kaymakam Özer Özbek ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mesut Başkurt, İlçe Özel İdaresi Müdürü Süleyman Çevik ve İlçe Müftüsü Sait Dizen'in de katıldığı mevlit programının ardından davetlilere kavurma ve pilav ikram edildi.

Kaymakam Özbek, Akçıra köyünde yılanlarla birlikte yaşayan ailenin haberini aldıklarında hemen ziyaret ettiklerini belirterek, "Evdeki yılanları gördüğümüzde gözlerimize inanamadık. Yılanlar evin içerisinde geziniyorlardı, yıllarca bu şekilde yaşamak gerçekten imkansızlığın bir göstergesiydi. O gün ailenin içinde bulunduğu duruma çok üzülmüştüm. Bugün ise vatandaşlarımızın sevinçlerine ortak olmak için Akçıra köyümüzde verilen mevlit programına katıldık. İnşallah hemşehrilerimiz bir daha bu tür talihsiz olaylarla karşı karşıya kalmaz" dedi.

Ev sahibi Zekai Erkek ise eski evinde yılanlarla yıllarca yaşadığını vurgulayarak, yeni bir ev yaptırdıktan sonra eski evinden taşındığını söyledi.

Mevlit programına katılan davetlilere teşekkür eden Erkek, bundan böyle yeni evlerinde korkusuz bir hayat sürmeyi amaçladıklarını kaydetti. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Evleri İçin Mevlit Okuttular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement