Yeni Sezonda Yeni Okul Açılışı - Son Dakika
Yerel

Yeni Sezonda Yeni Okul Açılışı

Yeni Sezonda Yeni Okul Açılışı

Samsun'da 2013-2014 eğitim ve öğretim sezonunun açılışı, Tekkeköy ilçesinde yeni yaptırılan Necati Akçağlılar Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

16.09.2013 14:36  Güncelleme: 14:39

Samsun'da 2013-2014 eğitim ve öğretim sezonunun açılışı, Tekkeköy ilçesinde yeni yaptırılan Necati Akçağlılar Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Törende hem okul hem de eğitim sezonu açıldı.

Samsun'da yaklaşık 255 bin civarında öğrenci ile 16 bin öğretmen ders başı yaptı. 2013-2014 yılı eğitim-öğretim açılışı Tekkeköy ilçesinde eğitime yeni kazandırılan Necati Akçağlılar Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Açılış törenine Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve merhum Necati Akçağlıların eşi Cansevil Akçağlılar, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra İlkadım Belediyesi halk oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu.

Törende söz alan Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, eğitimin öneminin tartışılmayacağını vurguladı.

Samsun'da 255 bin civarında öğrenci ve 16 bin eğitimci ile eğitim öğretime başladıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Eğitim-öğretim bir millet için en temel vazgeçilmez bir unsurdur. Çünkü eğitim-öğretim olmadan dünyanın güzelliklerini anlamak, güzellikleri yaşamak, insanların birbirini sevmesi, kaynaşması, dünyayı güzel değerlendirmesi, en azından insanın değerini ortaya çıkarması mümkün değildir. Bunların hepsi ilimle olur, eğitim öğretimle olur. Sevgili öğrenciler, uzun bir dinlenmeden sonra tekrar okulunuza hoş geldiniz. Bizim geleceğimizin, istikbalimizin garantisisiniz. Kültürümüzde göz nuru olarak ifade edilirsiniz. Sizin çok iyi yetişmeniz çok iyi hazırlanmanız zamanla çağı güncelliğiyle çok iyi kavramanız bizim için çok önemli" dedi.

Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Tekkeköy ilçesinde eğitim vermeye başlayacak olan Necati Akçağlılar Anadolu Lisesi'nin yapılması için destekte bulunan ve hayata geçiren Tekfen Holding yöneticilerine teşekkür etti. İki mutluluğu bir arada yaşadıklarını dile getiren Çobanoğlu, "Okullarımızı açıyoruz. Çok güzel de bir okula kavuşmuş oluyoruz. Birçok ülkenin nüfusundan fazla öğrencisi olan bir ülkeyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Necati Akçağlılar Anadolu Lisesi'nin açılış kurdelesi kesildi ve 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zili çalındı. Daha sonra sınıfları gezen protokol, sıralara oturup öğrenciler ile sohbet etti.

Tekfen Holding tarafından yaptırılan Necati Akçağlılar Anadolu Lisesi 4 milyon liraya mal oldu. 700 m2 inşaat alanına sahip lisede 24 derslik bulunuyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Sezonda Yeni Okul Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement