"Yeni ve Yenilenebilir Enerjiyle Yeni Bir Mesleki Eğitim" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Yeni ve Yenilenebilir Enerjiyle Yeni Bir Mesleki Eğitim" Projesi

"Yeni ve Yenilenebilir Enerjiyle Yeni Bir Mesleki Eğitim" Projesi

GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan: "Projeler sayesinde bizler de en kısa zamanda rüzgar türbinlerimizi kendimiz üreteceğiz"

25.06.2013 17:00

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, "Projeler sayesinde bizler de en kısa zamanda rüzgar türbinlerimizi kendimiz üreteceğiz" dedi.

Gündoğan, bir otelde düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, Balıkesir İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nce hazırlanan ve GMKA tarafından desteklenen "Yeni ve Yenilenebilir Enerjisiyle Yeni Bir Mesleki Eğitim" projesi hakkında bilgi verdi.

Yenilebilir enerjinin önemini vurgulayan Gündoğan, Balıkesir'in yenilenebilir enerji üretimi noktasında çok güzel bir konuma sahip olduğunu belirtti. Güneşin ve rüzgarın Balıkesir'de mevcut olduğunu dila getiren Gündoğan, şöyle konuştu:

"Güneş enerjisi, ülkemizde özelikle evlerde sıcak su elde edilmesi için kullanılıyor. Güneşten enerji üretimi konusunda yeterli değiliz. Almanya'daki güneşli gün sayısı ülkemizdekinden az. Buna rağmen, güneşten kat kat fazla enerji üretiliyor. Enerji arayışı, gelişen teknolojiyle birlikte her geçen gün artıyor. Türkiye'nin cari açığının en büyük nedenlerinin başında petrol ve doğalgaz yani enerji ihtiyacı geliyor. Biz bu ürünleri ithal ediyoruz. Ülkemizdeki rüzgar türbinleri, tamamen ithal malzemelerden oluşuyor. Bizim enerjiyi üretecek ekipmanı da üretmemiz, bu işten anlayan kalifiye elemanları da yetiştirmemiz gerekiyor. İşte bu projeler sayesinde bizler de en kısa zamanda kendi yaptığımız rüzgar türbinlerini üreteceğiz."

İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Kamil Kaynaş, projeye destek verdikleri için proje ortağı TÜMSİAD Balıkesir Şube Başkanı Eşref Koçak'a ve Gündoğan'a teşekkür etti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Yeni ve Yenilenebilir Enerjiyle Yeni Bir Mesleki Eğitim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement