Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nin yatak kapasitesini 8 kuvözden 16'ya çıkardı.
Konya ve çevre illerden çok sayıda erken doğan bebeğin tedavi gördüğü Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, artık daha fazla hastaya hizmet verecek.
SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, yaptığı yazılı açıklamada, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nin kapasitesini iki katını çıkarttıklarını belirtti.
Konya ve çevresinde sağlık alanında en çok Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde sıkıntı yaşandığını anlatan Şen, yer sıkıntısı nedeniyle hastaları bazen il dışına göndermek zorunda kaldıklarını ifade etti.
Hastaların il dışına giderek sıkıntı yaşamasını istemediklerini aktaran Şen, önceden 8 kuvözle hizmet verdiklerini şimdi ise bu sayıyı 16'ya çıkardıklarını kaydetti.
Muhabir: Basir Gülüm
Yayıncı: Rıfat Yerlikaya - KONYA
Son Dakika › Yerel › Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, Yatak Kapasitesini Artırdı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.