Yenitaşkent Parkı Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Yenitaşkent Parkı Yenileniyor

Yenitaşkent Parkı Yenileniyor

Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi, Yenitaşkent Parkı'nda yenileme çalışması başlattı.

24.07.2012 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi, Yenitaşkent Parkı'nda yenileme çalışması başlattı. Oyun grupları ve kamelyalar yerleştirilen parka, banklar, aydınlatma direkleri ve spor aletleri de kurulacak.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni park projelerinin yanı sıra işlevini yitirmiş parkları da yenileyen belediye ekipleri, Yenitaşkent Parkı'nda da yenileme çalışması başlattı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çalışmalar kapsamında 3 bin 500 metrekare yüzölçümüne sahip Yenitaşkent Parkı'na 3 adet yeni kamelya kurarken, 100 adet boylu ağaç fidanı ile 150 çalı türü bitki dikilen parkın çevre düzenlemesi yenilendi, yürüyüş yolları düzenlendi.

Yenitaşkent Muhtarlığı yanında bulunan parkta devam eden çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediyesi Fen İşleri'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Uğur Çat, Akdeniz halkının temiz nefes alabileceği park ve yeşil alan sayısını her geçen gün arttırdıklarını belirtti. Böylece kentte kişi başına düşen yeşil alan miktarının yükseldiğini vurgulayan Çat, "Geçmişte plansızca gelişip betonlaşan kentimiz, maalesef park ve yeşil alan açısından da fakir kaldı. Bu nedenle mevcut yeşil alanları, çocuklarımıza teslim edilmesi gereken birer emanet gibi görüyoruz. Amacımız, Akdeniz sakinlerinin ortak kullanımına açık olan bütün park ve yeşil alanları temiz, sağlıklı ve düzenli bir hale getirmektir. Yenitaşkent Parkı da geçmişte bakımsızlık nedeniyle viraneye dönmüş, içini ve etrafını otlar, çalı ve dikenli bitkiler kaplamıştı. Parkı yeni baştan yenileyen ekiplerimizin çalışmaları devam edecek. Yakın zamanda 15 adet bank, 3 adet 4'lü aydınlatma direği, spor aletleri ve çöp kovaları da yerleştirilip çimlendirilecek olan parkımız, ardından Yenitaşkent sakinlerinin hizmetine sunulacak" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenitaşkent Parkı Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement