Yılbaşı Hindiler Satışa Sunuldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yılbaşı Hindiler Satışa Sunuldu

Yılbaşı Hindiler Satışa Sunuldu
13.12.2012 14:27

Ordu'da hindi yetiştiriciliği yapan Mustafa Aydın, yılbaşı öncesi hindileri 75 ile 150 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sundu.

Ordu'da hindi yetiştiriciliği yapan Mustafa Aydın, yılbaşı öncesi hindileri 75 ile 150 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sundu.

Yeni yıl öncesi hindi siparişlerini almaya başlayan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl hindi satışlarından umutlu olduğunu söyledi.

Karşıyaka Mahallesi'nde yaklaşık 10 yıldır hindi yetiştirdiğini belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 10 yıldır hindi yetiştiriciliği yapıyorum. Fındık ve kivinin yanında hindi satışlarıyla ek gelir elde ediyorum. Bu yıl da yaklaşık 100 hindi yetiştirmeyi başardım. Bu hindileri kilolarına göre satıyorum. Bir hindi 7 ile 12 kilo arasında değişiyor. Bu nedenle fiyatlar sabit değil. Hindi bilindiği gibi her zaman satılan bir hayvan değil. Özellikle yılbaşı öncesi satılıyor. Bu nedenle hindi fiyatları biraz pahalı oluyor. Bu yıl hindiyi 75 ile 100 lira arasında satışa sundum. Kilosu fazla olan hindilerle ilgili pazarlık da yapabiliyoruz. Temennimiz hindilerin büyük bir bölümün satılması."

Yetiştirdiği hindilerin daha fazla olduğunu ancak kısa bir süre önce sansar saldırısına uğradıklarını ve pek çoğunun telef olduğunu ifade eden Aydın, "Bu durum karşısında çok üzüldük. Ancak yapacak bir şey yok. Elimizde kalan hindileri en iyi şekilde satarak gelir elde etmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Aydın, hindinin sarması, kapama, haşlaması ve çorbasının yapılarak servis edilebildiğini belirtti.

Muhabir: Hayati Akçay

Yayıncı: Dilek Sezen - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yılbaşı Hindiler Satışa Sunuldu - Son Dakika


Advertisement