Yılmaz Büyükerşen'e Jüri Başkanlığı Teşekkürü - Son Dakika
Yerel

Yılmaz Büyükerşen'e Jüri Başkanlığı Teşekkürü

Yılmaz Büyükerşen\'e Jüri Başkanlığı Teşekkürü

Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e, bu yıl Milas Belediyesi tarafından 12’ncisi düzenlenen ‘Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda jüri başkanlığı yaptığı için Ruhan Selçuk tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

02.01.2023 14:13  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e, bu yıl Milas Belediyesi tarafından 12'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nda jüri başkanlığı yaptığı için Ruhan Selçuk tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Yarışmanın onur konuğu ve jüri üyesi Ruhan Selçuk, EBB Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Milas Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nda jüri başkanlığını Başkan Büyükerşen'in yapmasının kendileri için çok değerli olduğunu belirten Selçuk, Büyükerşen'e teşekkür plaketi sundu.

Selçuk ziyaretinde, "Güzel Milas'ımızda 2011 yılında başlayan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nda jüri başkanlığı teklifimizi kabul eden, sanatçı kimliğiyle büyük bir değer olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olan değerli Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat'ın sizlerin verdiği katkı nedeniyle hazırlanan teşekkür plaketini takdim etmekten onur duyuyorum" diye konuştu.

Milas Belediyesi'ne düzenlenen yarışma ile Turhan Selçuk'un anısını yaşattıkları için teşekkür eden Büyükerşen de emeği geçenlere ve nazik ziyareti nedeniyle Selçuk'a teşekkür etti. Büyükerşen, Turhan Selçuk'un kendisi için farklı bir anlam taşıdığını paylaşarak, şöyle konuştu:

"Turhan Selçuk, bu ülkenin en önemli değerlerinden bir tanesi. Benim için kendisi sadece çok değerli bir karikatürist değil, 50 yıl önce tanışma fırsatı bulduğum, yakın arkadaşlarımdan bir tanesiydi. Turhan, grafik sanatını, gözleri, düşünceleri ve elleriyle birleştiren büyük bir sanatçıydı. Bana göre de dünyada alanında en önde gelen sanatçılardan bir tanesiydi."

Büyükerşen ve Selçuk, çeşitli eserleri birlikte incelerken, karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret çektirilen fotoğraf ile sona erdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yılmaz Büyükerşen'e Jüri Başkanlığı Teşekkürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement