Yola Gelişigüzel Kar Atanlara Ceza Kesiliyor - Son Dakika
Yerel

Yola Gelişigüzel Kar Atanlara Ceza Kesiliyor

Bitlis Belediyesi, ulaşıma açık yolları, çatı ve damlarındaki karları süpürerek ulaşıma kapatanlara ceza kesmeye başladı.

14.02.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Belediyesi, ulaşıma açık yolları, çatı ve damlarındaki karları süpürerek ulaşıma kapatanlara ceza kesmeye başladı.

Bitlis Belediyesi, bir haftalık yoğun kar yağışının ardından kentte kar temizleme çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Mahalle yollarının açılmasının ardından çatı ve damlarındaki karı, yola süpürmek kaydıyla yolu yine ulaşıma kapatanlara zabıta ekipleri, tutanakla ceza işlemi uygulamaya başladı.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, yaptığı yazılı açıklamada, defalarca belediye ses cihazlarından anons yapılmasına karşın, ilgisiz kalarak, açılan yolları ulaşıma kaptan 15 işyeri, 2 apartman ve 2 resmi kuruma, ulaşıma açılan yolları kapattıkları için ceza kesildiğini bildirdi.

Alaydın, açılan yolların hemen akabinde çatı ve damlarla tekrar ulaşıma kapatanlar hakkında ceza kesmeye başladıklarını ifade etti.

Bitlis Belediyesine bağlı ekiplerin yoğun kar yağışından sonra kentte özverili çalışma yürüttüğünü belirten Alaydın, şunları kaydetti:

"Yağan karı temizlemekten çok, bizi vatandaşımızın, keyfine göre çatı ve damlarını zamansız olarak süpürmesi oldukça yormakta. Onlarca defa aynı caddeye aynı sokağa girmek zorunda kalıyoruz. Yoğun bir çalışmayla, çarşı merkezini pırıl pırıl hale getirerek genişlettik ve kardan arındırdık. Vatandaş belediyemizin bütün uyarılarına rağmen, maalesef işgüzarlık yaparak, kendi keyfine göre kar temizliyor. Artık belediyeden izin almadan, yolu ulaşıma kapatanlar hakkında, cezai müeyyide uygulayacağız. Bu uygulamaya da kestiğimiz cezalarla da başladık."

- BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yola Gelişigüzel Kar Atanlara Ceza Kesiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement