Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı Hizmete Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı Hizmete Açılıyor

Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı Hizmete Açılıyor

Buca'da yapımı tamamlanan Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı kasım ayında hizmete açılacak.

12.10.2012 14:09  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca'da yapımı tamamlanan Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı Kasım ayında hizmete açılacak. 16 bin metrekare alandaki uygulamaları gezen Yörük Ali Efe'nin torunları, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya teşekkür ederek "Çok güzel olmuş" dedi.

Buca'da bir süre yaşayan Yörük Ali Efe adına Efeler Mahallesi'nde yapılan 16 bin metrekarelik rekreasyon alanı tamamlandı. Kasım ayı ortalarında açılışı yapılması planlanan rekreasyon alanını, Yörük Ali Efe'nin torunu Emekli Vali ve Mahalli İdareler Genel Müdürü Kayhan Kavas ile Mimar Ali Işık beğendi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçenin yaşanabilir alanlarını geliştirmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Çalışmaları tamamlanan 16 bin metrekarelik Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı'nda ses ve ışık oyunlarıyla bir havuz, 180 kişilik oturma kapasitesine sahip bir amfitiyatro bulunduğunu belirten Başkan Tatı, şöyle konuştu: "Yörük Ali Efe rekreasyon alanımızda ikisi çocuklar için oyun grubu biri

yetişkinler ve gençler için spor alanının yanı sıra ilk kez engellilerimiz için bir oyun grubu oluşturduk."

Ege'de Uşak Valiliği görevini de yürüten Kayhan Kavas, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya düzenlemelerin çok başarılı olduğunu belirterek, beğenilerini iletti. Kayhan Kavas, Yörük Ali Efe'nin torunu olarak aile bireyleri adına teşekkür etti. İzmir'de yaşayan Mimar Ali Işık ise beklentilerinin üzerinde bir düzenleme gördüğünü söyledi ve Başkan Tatı ile çalışanlara teşekkür etti.

1895 yılında doğan Yörük Ali Efe, 1951 yaşında yaşamını yitirdi. Kurtuluş Savaşı sırasında 16 Haziran 1919'da Malgaç Baskını ile düşmana ilk darbeyi vurarak Aydın yöresinde düşman kuvvetlerinin ilerlemesini durdurdu. Babası Sarıtekeli aşiretinden İbrahim oğlu Abdi, annesi Atmaca Aşiretinden Fatma olan Yörük Ali Efe, 19 yaşına geldiğinde, Aydın dağlarında dolaşan Alanyalı Molla Ahmet Efendi'nin Grubu'na katılmak istedi. Ağır bir sınavdan geçirilerek gruba alındı.

Kısa zamanda Efe'nin ve tüm zeybeklerin güven ve sevgisini kazanarak grupta ikinci adam konumuna yükseldi. Alanyalı Molla Ahmet Efe'nin Bozdoğan Kavaklıdere baskınında ölmesi üzerine Yörük Ali Efe grubun başına geçti. Dört yıldan fazla dağlarda dolaşan Yörük Ali Efe, bu süre içinde daima ezilenin yanında oldu. Yörük Ali Efe bundan sonraki süreçte de Kurtuluş Savaşı'nda Aydın bölgesinde önemli savaşlara katıldı ve düzenli ordu kurulana kadar yirmi aylık bir süre düşman kuvvetlerinin Aydın'dan Anadolu içlerine ilerlemesini engelledi.

Düzenli ordunun kurulması üzerine Yörük Ali Efe, emrindeki savaş deneyimi çok iyi olan büyük bir gurubu her ferdinin istek ve sevgisiyle orduyla bütünleştirdi. Kendisi de Milli Aydın Cephesi Komutanı olarak savaş sona erene kadar vatani görevini sürdürdü.

Alçak gönüllü bir insan olarak bilinen Yörük Ali Efe, Kurtuluş Savaşı sonrasında kendisine yöneltilen övgülere şu yanıtı ile hatırlanır: "Bazı kimseler savaş zamanında yapılan işlerin birçoğunu bana ve başkalarına mal ederler. Bu yanlıştır. Bir kişinin, beş kişinin böyle büyük davalarda ne ehemmiyeti olur ki? Gönlünde vatan muhabbeti taşıyan her vatansever o günlerde bizim gibi düşünmüş, bizim gibi duymuş, ondan sonra da bizimle beraber olmuştur. Milli mukavemette aslan payını kendine ayırmakta hata vardır. Bir elin sesi olur mu ki?" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı Hizmete Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement