Yörükler İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Yörükler İftarda Bir Araya Geldi

Yörükler İftarda Bir Araya Geldi

Aydın’ın Germencik ilçesinde, Germencik Yörükleri Derneği’nin organize ettiği iftar programına yoğun katılım oldu.

20.06.2016 09:09

Aydın'ın Germencik ilçesinde, Germencik Yörükleri Derneği'nin organize ettiği iftar programına yoğun katılım oldu.

Germencik Yörükleri Dernek Başkanı Cemil Özden ve yönetim kurulunun aldığı karar gereği düzenlenen iftar yemeğine Germencik İlçe Müftüsü Ömer Çoban, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca ve bini aşkın Yörük katıldı.

Germencik Yörükleri Dernek Başkanı Cemil Özden, yaptığı açıklamada; "Biz bugün burada derneğimiz çatısı altında ilk defa iftar yemeği veriyoruz. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Katılım beklentilerin çok üstünde oldu. Biz Yörükler vatan, ezan, bayrak sevdasıyla kültür ve geleneklerimizi en iyi şekilde yaşamalıyız, yaşatmalıyız. Yörük; asildir, çalışkandır, dik başlıdır, merttir, yiğittir. Bu milletin çekirdeğini oluşturan ta Oğuzlardan Kayılardan gelen asli unsurudur. Yörük esaret nedir bilmez. Bu iftarımıza gelen herkesten Allah razı olsun. Bu iftarın gerçekleşmesini sağlayan herkesten Allah razı olsun. Büyüklerimiz bize biraz yardımcı olurlarsa biz Yörükler daha iyisini yapabiliriz. Bu na bir örnek yöneticilerimiz bize yardımcı olsalar Germencikte bir Yörük müzesi açmak istiyoruz"dedi.

İlçe Müftüsü Ömer Çoban da, orucun önemine işaret ederek, "Oruca 10-15 dakika var, herkes yemek yiyor. Din bize bunu emretmiyor. Rabbimiz bize oruç tutmayı öğütlüyor. Oruçtan ölen yok bugüne kadar. Eğer rahatsızlanırsanız, öğleye kadar orucunuzu bozabilirsiniz. Onu bir günlük kefalet edebilirsiniz" dedi.

İftar saatinin gelmesi ile birlikte alanda okunan ezanın ardından İlçe Müftüsü Ömer Çoban iftar duasını okudu ve otuçlar hep birlikte açıldı. Semazen gösterisininde yer aldığı proagramda duygulu anlar yaşandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yörükler İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement