Yozgat Valisi Necati Şentürk, kente yapılması planlanan 400 yataklı hastane ile ilgili olarak, "Bu süreçte ilgili yüklenici firma adayları ile uzlaşmaya varılamazsa, ihale iptal edilerek bu modelden vazgeçilip hastane TOKİ aracılığı ile yaptırılabilir" dedi.
Şentürk, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Yozgat'a yapılacak olan 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ihalesinin 23 Kasım 2011'de yapıldığını hatırlattı.
Yüklenici firma ile uzlaşma çalışmalarının sürdüğünü belirten Şentürk, şunları kaydetti:
"Bu süreçte ilgili yüklenici firma adayları ile uzlaşmaya varılamazsa ihale iptal edilerek bu modelden vazgeçilip hastane TOKİ aracılığı ile yaptırılabilir. İlimize yapılacak 400 yataklı hastanenin yapılması konusundaki işlemler son aşamasına gelmiştir. Hastanenin temelinin bu yıl içerisinde atılması planlanmıştır. Gerek ihale süreci gerekse ihale sonrası işletmesi kamu özel ortaklığı modelidir. Bu model özellikle hastanenin işletmesi açısından birçok farklı avantajlara sahiptir. Ancak hastanemizin kamu özel ortaklığı modeli ile yapılması olmazsa olmaz bir zorunluluk değildir."
Vali Şentürk, hastanenin yapılması planlanan Esentepe mevki ile ilgili herhangi bir değişiklikliğin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
- YOZGAT
Son Dakika › Yerel › Yozgat'a Yapılması Planlanan 400 Yataklı Hastanene - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.