Yozgat Bozok Bereket Kervanı Ramazan Süresince 50 Bin Kişiye İftar Vermeyi Hedefliyor - Son Dakika
Yerel

Yozgat Bozok Bereket Kervanı Ramazan Süresince 50 Bin Kişiye İftar Vermeyi Hedefliyor

Yozgat Bozok Bereket Kervanı Ramazan Süresince 50 Bin Kişiye İftar Vermeyi Hedefliyor

Yozgat Şehir Merkezi ve ilçelerde iftar yemeği veren Bozok Bereket Kervanı, dün Yozgat merkez Şeyh Osman Mahallesi'nde iftar verdi.

27.07.2013 09:13

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ve 'Gönül sofrasında sizlerle' sloganıyla yola çıkan "Bozok Bereket Kervanı" Ramazan ayı süresince 50 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedefliyor

Yozgat Şehir Merkezi ve ilçelerde iftar yemeği veren Bozok Bereket Kervanı, dün Yozgat merkez Şeyh Osman Mahallesi'nde iftar verdi. İftar yemeği öncesi Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve daire müdürleri, esnaflarla ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet edip iftar yemeğine davet etti. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı iftar yemeği sonrası Bozok Öğrenci Yurdu'nu ziyaret eden Vali Abdulkadir Yazıcı, Yurt Müdürü Eyüp Karazehir'den yurt hakkında bilgi aldı. Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Yozgat merkez ve ilçelerinde Bozok Bereket Kervanı ile iftar yemeği verdiklerini söyledi. Yozgat merkez ve ilçelerinde yapılan etkinliklere katılımın yüksek olmasını kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Yazıcı, "Bozok Bereket Kervanı il merkezi ile ilçeler arasındaki muhabbeti güçlendirmek içini yola çıktı. Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ı vesile ederek ilçelerimizi tek tek gezerek vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz, sohbet ediyoruz"dedi.

Bozok Bereket Kervanı yola çıkarken bu kadar yoğun bir talebi beklemediklerini ifade eden Vali Yazcı,"Vatandaşımız düzenlediğimiz iftar yemeklerine yoğun ilgi gösteriyor bu da tabiki bizi çok mutlu ediyor. Bizim amacımız zengin fakir ayırımı yapmadan herkesi yanı sofrada buluşturmaktır. Gönül soframıza yaşlısı ve genci, birlikte geliyor. Ailecek gelen vatandaşlarımız iftarlarını, kervanımızın bereket sofrasında açıyor. Günde yaklaşık bin 500 ile 3 bin kişiye kadar yemek veriyoruz. Bu ilçelerin büyüklüğüne göre değişiyor. 22 gün program yapacağız. Ramazan süresince 50 binden fazla vatandaşımıza iftar vermek istiyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, Bozok Bereket Kervanı'nın yola çıkarken bu kadar güzelliği ve coşkuyu göreceklerini tahmin edemediklerini belirterek, "Dün Sorgun'da iftar verdik. Yaklaşık 3 bin kişi iftar programına katıldı. Bugün de Şeyh Osman Mahallemizde bin 500'ün üzerinde vatandaşımız gönül sofrasında yer aldı. Bu birliktelik tablosu bizi çok mutlu ediyor. Verilen bu iftar yemekleri belli bir kısma değil bütün vatandaşlarımıza zengin fakir ayrımı yapmadan bütün halkımıza veriliyor. İlçelerde iftarlar veriyoruz, amacımız ilçelerimizle il merkezimiz arasında bağı güçlendirmek, birlik ve beraberliği sağlamaktır" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Bozok Bereket Kervanı Ramazan Süresince 50 Bin Kişiye İftar Vermeyi Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement