Yozgat'ta 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

Yozgat\'ta 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle sağlık çalışanlarını yemekte buluşturdu.

16.03.2014 15:59

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle sağlık çalışanlarını yemekte buluşturdu.

Yozgat Grand Ser Otelde düzenlenen programa Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muharrem Yahşi daire müdürleri, davetliler ve sağlık çalışanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muharrem Yahşi, 14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edildiğini ve okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlandığını söyledi.

Ülkemizde de 2002 yılından itibaren uygulanmaya başlanan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile halkımızın sağlık hizmetine daha uygun şartlarda erişimini sağlamak amacıyla pek çok yenilikler hayata geçirildiğini ifade eden Genel Sekreter Yahşi, "Sağlık hizmetinin sunumundaki en önemli hedefimiz etkinlik, etkililik ve verimliliktir. Yozgat'taki tüm vatandaşlarımızın elinden tutmak, onların gönüllerine dokunmak, bizlere ihtiyaç duyulduğundan onların yanında olmak adına 7 gün 24 saat çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnsana hizmet dışında başka hiçbir gayemizin olmadığını belirtmek istiyorum. Sektörün tüm paydaşlarıyla, kimseyle kavga etmeden, insanımızın hakettiği sağlık hizmetini sunmak noktasında, bu kararlı adımları atmak, ildeki biz bürokratların görevi olduğu kanaatindeyim. Tüm hekim arkadaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyor, sağlıkta şiddetin olmadığı, hastaya güler yüzün, hekime ise saygının eksik edilmediği, sağlıklı günler temenni ediyor, saygılar sunuyorum" dedi. Daha sonra konuşan AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, sağlıkta dönüşüm programı ile yapılan çalışmalar ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'da yaptığı konuşmada tüm sağlıkçıların 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Konuşmaların ardından pasta kesilip katılımcılara yemek ikram edildi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement