Yozgat'ta İlk Defa Beyin Tümörü Ameliyatı Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta İlk Defa Beyin Tümörü Ameliyatı Gerçekleşti

Yozgat\'ta İlk Defa Beyin Tümörü Ameliyatı Gerçekleşti

Yozgat Özel Şifa Hastanesi Beyin Cerrahi Doktoru Koray Öztürk, Yozgat'ta ilk defa beyin tümörü ameliyatı gerçekleştirdi.

28.09.2012 09:55  Güncelleme: 10:12

Yozgat Özel Şifa Hastanesi Beyin Cerrahi Doktoru Koray Öztürk, Yozgat'ta ilk defa beyin tümörü ameliyatı gerçekleştirdi.

Yozgat Özel Şifa Hastanesi Beyin Cerrahi Doktoru Koray Öztürk, kendilerine görme bozukluğu ve şuurunda bulanıklık şikayetiyle gelen bir hastaya yapılan tetkikler sonucunda beyninde tümör teşhis edildiğini belirterek, "Yapılan tetkiklerin ardından hastamızı ameliyata aldık ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Hastamızın şu anda durumu çok iyi görme bozukluğu ve şuur bulanıklığı ortadan kalktı." dedi.

Günlük hayatta baş ağrısı çeken vatandaşların 'beynimde tümör mü var acaba' endişesine kapılabildiklerini ifade eden Op. Dr. Öztürk, "Beyin tümörü genelde son dönemde baş ağrısına sebep olur. Beyin tümörü baş dönmesi, bulantı, kusma, işitme ve görme kaybına, yüz ve vücutta uyuşma ile gelen

felç şeklinde belirti verir. Şu anda hastanemizde beyin kanaması ve bazı tümör ameliyatları rahatlıkla yapılabilmektedir. Daha önceki yıllarda ameliyatları için il dışına gidilen boyun fıtığı, bel fıtığı, omurga kırıkları ve omurga daralması ameliyatları da hastanemizde rahatlıkla yapılabilmektedir. Bu da hastalarımız açısından çok önemlidir. Çünkü hastalarımız il dışına çıkmadan kendi memleketlerinde en iyi sağlık hizmetini almaktadırlar." diye konuştu.

Daha önceki yıllarda bel fıtığının 30 yaş altında nadiren gözüktüğüne dikkat çeken Op. Dr. Öztürk, "Son birkaç yıldır bel fıtığı 20 yaş ve altında da gözükmekte ve 12 yaşında bir çocuğa kesin bel fıtığı teşhisi dahi konmuştur.

Bu özellikle çocukların sürekli okulda oturmaları ve yine hafta sonu dershaneye giderek orda oturup hareketsiz kalmaktan kaynaklanıyor olabilir. Hareketsiz yaşam bel fıtığını tetikliyor, bu yüzden hareketli olup düzenli spor yapmalıyız." şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta İlk Defa Beyin Tümörü Ameliyatı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement