Yozgat'ta Su Faturalarındaki Artışa Vatandaşın Tepkisi Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Su Faturalarındaki Artışa Vatandaşın Tepkisi Sürüyor

Yozgat\'ta Su Faturalarındaki Artışa Vatandaşın Tepkisi Sürüyor

Yozgat Belediyesi'nin su faturalarına 6 TL katı atık bedeli eklenmesi ve 1 metreküp suya 11.85 TL ödenmesine tepkiler sürüyor.

26.01.2012 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Belediyesi'nin su faturalarına 6 TL katı atık bedeli eklenmesi ve 1 metreküp suya 11.85 TL ödenmesine tepkiler sürüyor.

Yozgat'ta bir vatandaş, 1 metreküp suya 11.85 TL fatura geldiğini belirterek, gelen bu miktarın çok yüksek ve ülke genelinde belki de görülmemiş bir olay olduğunu söyledi. 1 Metreküp suya 11,85 Lira ödenmesinin büyük bir yanlışlık ve olduğunu dile getiren vatandaş " Belediye meclis üyeleri, bu uygulamayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı istiyor diye bu şekilde bir karar alması yanlıştır. Belediye meclisi istediği gibi karar alabilir. Belirli bir miktara kadar harcanan sudan sonra bu 6 TL katı atık bedelini ekleyebilir. Ama vatandaş 1 Metreküp su kullanmış 11.85 TL borç çıkartıyor." dedi.

İş yerlerine de farklı bir uygulama getirildiğini ifaden vatandaş "İş yerlerinin metrekaresi ve çalıştırdığı işçi sayısına göre katı atık bedeli ekleniyor. Hem iş adamlarımıza, esnaflarımıza istihdam oluşturun diye yalvarıyoruz, hem de sen şu kadar adam çalıştırıyorsun, bize para ödeyeceksin diye fatura yansıtıyoruz. O zaman 10 kişi çalıştıran bir işletme 2'sini çıkartınca, çıkan işçileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediye mi istihdam edecek? Yozgat Belediye Meclis üyelerinin, bu konuyu tekrar konuşup, makul bir fiyat belirlemesi gerekir. " ifadelerini kullandı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de daha önce konu ile ilgili yaptığı basın toplantısında, "Bu uygulama Çevre ve Şehircilik Bakanlığının uygulamasıdır. Katı atık düzenli depolama tesisi bulunan her belediye bu ücreti almak zorundadır. Biz 6 TL artı KDV ile birlikte 7 TL katı atık beledi alıyoruz. Bu bedel her ay alınacak." dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Su Faturalarındaki Artışa Vatandaşın Tepkisi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement