Yuntdağı'nın 'Yörük Beyi' Çerçi - Son Dakika
Yerel

Yuntdağı'nın 'Yörük Beyi' Çerçi

Yuntdağı\'nın \'Yörük Beyi\' Çerçi

Yunusemre Belediyesi ve YUNT-DER işbirliğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen Yuntdağlılar Kültür ve Turizm Festivali, bu yıl da çok renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

16.05.2016 14:35

Yunusemre Belediyesi ve YUNT-DER işbirliğiyle bu yıl 10'uncusu düzenlenen Yuntdağlılar Kültür ve Turizm Festivali, bu yıl da çok renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Çeşitli ikramların vatandaşlarla buluşturulduğu festivalde geleneksel olarak gerçekleştirilen 'Yörük Beyi' seçimini ise Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi kazandı.

YUNT-DER tarafından 2007 yılında başlatılan ve iki yıldan beri Yunusemre Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Yuntdağlılar Kültür ve Turizm Festivali, haftasonu yoğun bir katılımla Ortaköy Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi.

Kur'an Tilaveti ve ilahiler eşliğinde başlayan programa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları, YUNT-DER Başkanı Mustafa Uyumaz, daire müdürleri, Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, mahalle muhtarları, Trabzonlular Derneği Başkanı Mustafa Kazaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren YUNT-DER Başkanı Mustafa Uyumaz, "Bugün 9 festivali geride bırakmanın ve 10'uncu festivali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl itibariyle bu festivalin düzenlenmesinde Yunusemre Belediyesi'yle işbirliği içerisine girdik. İnşallah önümüzdeki senelerde de çok daha güzel festivallerde bir arada olabiliriz" dedi.

"FESTİVALLER ÇOK ÖNEMLİ"

Uyumaz'ın konuşmasının ardından sahneye gelen ve vatandaşa hitaben bir konuşma gerçekleştiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kültür festivallerinin dayanışma ve kaynaşma açısından son derece önemli olduğuna değinerek, "Mayıs ayı özellikle Yuntdağı mahallelerinde hayırların yapıldığı bir ay. Biz de elimizden geldiği kadar bütün hayırlara katılmaya çalışıyoruz. Ülkemizin bazı sıkıntıları var. Terör belası var. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Geçtiğimiz günlerde Hakkari'de 8 şehidimiz vardı. Dernek başkanımızla da görüştük. Bu sene eğlence işini kaldırdık. Yoksa yöresel sanatçılarımız hazırdı. Kültür festivalleri, bir topluluğun geçmişini geleceğe taşımak, bir araya gelip kardeşlik mesajları vermek için çok önemli vesilelerdir. O yüzden bu organizasyonlar önemlidir. Biz de bunu her sene yapacağız" diye konuştu.

"ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN"

Konuşmasında Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde gerçekleştirilecek olan Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'ne vatandaşları davet eden Başkan Dr. Mehmet Çerçi sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Sizlerle sürekli beraberiz. Ramazan Ayında da sizlerle birlikte olacağız İnşallah. Önümüzde bir de Ramazan Bayramı var. Bayramın ikinci gününde Allah nasip ederse, Yağlı Güreş Festivali'ni şu anda bulunduğumuz alanda gerçekleştireceğiz. Manisa'da ve Yuntdağı'nda güreşe karşı bir merak var. Büyük bir organizasyon olacak. Başpehlivanların yanı sıra 250'yi aşkın pehlivan yarışacak. Burada sizlerle yeniden buluşacağız. Allah o güne kadar sağlık ve sıhhatimizi muhafaza etsin. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastedenleri de Yüce Allah; Kahhar sıfatıyla kahr-ı perişan eylesin."

BAŞKAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Konuşmaların ardından festival alanında vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, keşkek ikramında bulundu. Ardından festival alanında kurulan stantları gezen Çerçi, ayrıca festival için özel olarak getirilen Mesir Macunu'nu vatandaşa saçtı. Vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan Başkan Çerçi, arzu edenlerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

YÖRÜK BEYİ ÇERÇİ OLDU

Festivalin geleneksel bir bölümü olan Yörük Beyi seçimlerinde ise kıran kırana bir mücadele gerçekleşti. Açık arttırma usulü gerçekleşen Yörük Beyi seçimlerinde en son sözü Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi söyledi. Bu yıl Yuntdağı'nın Yörük Beyi seçilen Başkan Dr. Mehmet Çerçi yaptığı kısa konuşmasında şunları söyledi: "Sizler bizi iki sene önce hizmete layık gördünüz. Bu da sembolik bir durum. Ben de bir yörük olarak, hayatımda ilk defa Yörük Beyi oldum. Hayırlı uğurlu olsun."

ORTAKÖY'DE HEDİYE YAĞMURU

Festivalin son kısmında geleneksel hediye çekilişi gerçekleştirildi. Çok çeşitli hediyelerin çekiliş yoluyla katılımcılara dağıtıldığı organizasyonda ilk çekilişi Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi gerçekleştirdi. Ardından protokol katılımcılarının da gerçekleştirdiği çekilişte duvar saatinden ayakkabıya, ütüden dizüstü bilgisayara kadar geniş bir ürün yelpazesi talihlilerle buluşturuldu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yuntdağı'nın 'Yörük Beyi' Çerçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement