Yüzme Öğrenen Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Yüzme Öğrenen Öğrenciler Ödüllendirildi

Yüzme Öğrenen Öğrenciler Ödüllendirildi

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 'Kanala değil Havuza' projesi kapsamında yüzme öğrenen öğrencilere sertifika töreni düzenlendi.

06.09.2013 15:15

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 'Kanala değil Havuza' projesi kapsamında yüzme öğrenen öğrencilere sertifika töreni düzenlendi.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da, her yıl onlarca çocuğun sulama kanallarında boğularak ölmesinin önlenmesi amacıyla Şanlıurfa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Kanala Değil Havuza' projesi kapsamında Harran ilçesinde kurs gören öğrencilere sertifika ve çeşitli hediyeler verildi.

Çocukların yüzme öğrenmesi ve kanal yerine havuzlarda serinlemesini amaçlayan proje kapsamında, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin katılımıyla Harran Kaymakamlığı tesislerinde tören düzenlendi. Törene Harran Kaymakamı Muhammet Selami Yazıcı, Cumhuriyet Savcısı Sinan Ok, Harran Emniyet Müdürü Recep Yeşil, Garnizon Komutanı Üsteğmen Yusuf Alper Öztürk, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Törende Toplum Destekli Polisliği Şube Müdür Yardımcısı Enver Başar ve Harran Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Dinke birer açıklama yaptılar.

Harran Kaymakamı Muhammet Selami Yazıcı yaptığı açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüzün gerçekleştirmiş olduğu bu projeye bizler de katkıda bulunmaya çalıştık. Şanlıurfa'mızın önemli bir sorununa derman olmaya çalıştık. Bizler için ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalar için veri oldu. Bir çocuğun hayatını kurtarabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Harran'da bulunan tesislerin bir çok ilçede olmadığını ifade eden Kaymakam Yazıcı, "Bu imkanları bu proje vesilesi ile bu değerli çocuklarımıza sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu projede emeği geçen tüm Emniyet personeline teşekkür ediyorum" dedi.

Harran Kaymakamlığı'nın desteğiyle yaz ayları boyunca haftanın 4 günü, evlerinden alınan çocuklar havuzla buluşturuldu. Havuza giden çocuklara, antrenörler nezaretinde, yüzmenin yanı sıra ilk yardım ve can kurtarma eğitimleri verildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüzme Öğrenen Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement