Yüzyıllık Macera Mudanya'dan Start Aldı - Son Dakika
Yerel

Yüzyıllık Macera Mudanya'dan Start Aldı

Yüzyıllık Macera Mudanya\'dan Start Aldı

Nilüfer Belediyesi ve Mudanya Belediyesi ile çok sayıda kurum ve kuruluşun katkılarıyla, 1897 yılında bisikletiyle Bursa’ya gelen Ahmet Tevfik Bey’in hatırasını yaşatmak için düzenlenen bisiklet turu Mudanya’dan başladı.

05.06.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi ve Mudanya Belediyesi ile çok sayıda kurum ve kuruluşun katkılarıyla, 1897 yılında bisikletiyle Bursa'ya gelen Ahmet Tevfik Bey'in hatırasını yaşatmak için düzenlenen bisiklet turu Mudanya'dan başladı.

Mudanya Belediyesi'nin verdiği kahvaltının ardından yağmurlu bir havada başlayan tura 170 kişi katıldı. 4 günde 250 kilometre yolu kat edecek olan bisiklet tutkunları, Bursa Misi köyü, İnegöl, Yenişehir ve İznik'e gidecek. Bisikletseverler, 4. gün BURULAŞ'ın araçlarıyla Mudanya'ya gelerek turu tamamlayacak.

Tur koordinatörü Ediz Evcimen, bisikletin dünyanın tek çevreci ulaşım aracı olduğunu belirterek, "Bu bir yarış değildir, bizim için önemli olan kimsenin dizi dahi kanamadan bu turu tamamlamaktır. Herkesin spor için kullandığı bisiklet çevreci ulaşım aracı olarak mutlaka yaygınlaştırılmalıdır" dedi.

Konuşmaların ardından 4 gün sürecek olan 250 kilometrelik etabın startı verildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüzyıllık Macera Mudanya'dan Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement