Zarokistan Oyun Odalarında Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Yerel

Zarokistan Oyun Odalarında Ders Zili Çaldı

Zarokistan Oyun Odalarında Ders Zili Çaldı

Diyarbakır'da 3–6 yaş arası çocuklara yönelik oluşturulan ve ücretsiz hizmet verilen 10 oyun odasında (Zarokistan), yeni eğitim dönemi başladı.

16.10.2015 14:57

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 3-6 yaş arası çocuklara yönelik oluşturulan oyun odalarında yeni eğitim dönemine başladı. DİKASUM'un Ben u Sen, Hasırlı, Yeniköy Şubesi'nde 6, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda 3 ve Yeniköy Belediye Sosyal Konutları'nda 1 olmak üzere toplam 10 oyun odası için bu yıl 264 çocuk kayıt yaptırdı.

Çocukları yeni eğitim döneminde ne bekliyor?

Çocuk gelişim uzmanlarının görev yaptığı oyun odalarında, çocuklara, eğitim dönemi boyunca okuma-yazmaya hazırlık ve okul öncesinde dil etkinliği kapsamında anadilde şarkı, bilmece ve tekerlemeler öğretilecek. Çocukların kendi kişisel ihtiyaçlarını karşılamaları için çatal ve kaşık tutma, elbiselerini giyme ve çıkarma, ayakkabılarını kendi başına giyme eğitimleri verilecek. Çocukların kas yapılarının gelişimi için haftada bir gün spor etkinliklerinin düzenleneceği oyun odalarında, ayrıca çocukların, sosyal becerileri ve parmak kaslarının gelişimleri için oyun hamuru, kâğıt çalışmaları, kesme, yapıştırma ve boyama eğitimleri uygulanacak.

Yıldırım: Okul öncesi eğitim çok önemli

Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Kreş Hizmetler i Şube Müdürü Veysel Yıldırım, zihinsel ve toplumsal gelişimde okul öncesi eğitimin oldukça önemli olduğunu söyledi. Söz konusu eğitim döneminin çocukların ileriki yaşamını da etkilediğine dikkat çeken Yıldırım, "Bölgede yaşayan çocuklar ayrıca anadillerini kullanamadıkları için bir özgüven sorunu yaşıyor. Devletin de anadilde eğitime kayıtsız kalması sebebiyle bazı kurumlar, kendi imkânlarıyla bir şeyler yapmaya başladı. Toplumsal bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkan bu sorun karşısında belediye olarak bizler de son yıllarda okul öncesi eğitime katkı amaçlı oyun odaları açtık." dedi.

'Oyun odaları ilgi görüyor'

Oyun odalarında ücretsiz hizmet verildiğini bildiren Yıldırım, beklediklerinden daha fazla ilgiyle karşılaştıklarını, bu yıl oyun odalarından yaralanacak çocuk sayısının 264'ü bulduğunu söyledi. Çocuğunu oyun odalarına kaydetmek isteyen ailelerin Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'ndaki Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulanabileceğini aktaran Yıldırım, oyun odalarından faydalanan çocukların yıl boyunca eğitimlerine aralıksız bir şekilde devam edeceğini kaydetti.

'Oyun odalarını tüm mahallelerde açacağız'

Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl ve bu yıl düzenlediği oyun odalarının bölgede birçok belediyeye örnek teşkil ettiğini vurgulayan Yıldırım, ilçelerde açılan birçok oyun odasının gerekli materyal ve malzemelerini ücretsiz bir şekilde temin ettiklerini ifade etti. Yıldırım, oyun odalarını kentin tüm mahallelerinde açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Zarokistan Oyun Odalarında Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement