Zeynel Abidin Türbesinin Çevre Düzenlemesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Zeynel Abidin Türbesinin Çevre Düzenlemesi Yapıldı

Zeynel Abidin Türbesinin Çevre Düzenlemesi Yapıldı

Adıyaman Valiliği tarafından çevre düzenlemesi yapılan Zeynel Abidin türbesi hizmete sunuldu.

08.06.2017 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Valiliği tarafından çevre düzenlemesi yapılan Zeynel Abidin türbesi hizmete sunuldu.

İller Bankası tarafından tahsis edilen ödenekle Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilerek bakım ve onarımdan geçirilerek çevre düzenlemesi yapılan Zeynel Abidin Türbesinde Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık incelemelerde bulundu.

Türbenin bulunduğu alana modern bir kurban kesim yeri, lavabolar ve çeşmeler yapılırken, türbe alanı kilitli parke taşıyla döşenip, çevre düzenlemesi de gerçekleştirildi. Ziyaretçiler için kamelyalar yerleştirilirken, Türbenin çevresi de adeta park alanı haline getirildi.

İki ay önce çalışmalara başladıklarını ve Ramazan ayı ile birlikte Zeynel Abidin Türbesinin çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşların ziyaretine daha bakımlı bir şekilde açıldığını kaydeden Vali Abdullah Erin, "Yapılan çalışmalarla türbenin etrafı kilitli parke taşıyla güzelleştirilirken, alana kurban kesim yerleri, lavabolar ve çeşmeler yapıldı. Ayrıca türbenin bulunduğu alan ve çevresine kamelyalar ve banklar monte edilerek, ziyaretçilerin burada daha güzel ve daha rahat vakit geçirmeleri sağlanmış olacak. Son yapılan çalışmalarla vatandaşlarımız buraya gelerek türbe ziyaretlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiş olacaktır" dedi.

Vali Abdullah Erin, daha sonra İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık'la birlikte Zeynel Abidin Türbesini gezerek yapılan çalışmaların son halini yerinde inceledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeynel Abidin Türbesinin Çevre Düzenlemesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement