Ziraat Fakültesi Çiftçi Tv'de - Son Dakika
Yerel

Ziraat Fakültesi Çiftçi Tv'de

Ziraat Fakültesi Çiftçi Tv\'de

Ulusal düzeyde yayın yapmakta olan Çiftçi TV, Ziraat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen "Diyarbakır Tarımı" konusundaki bir panelle program çekimi gerçekleştirdi.

07.12.2015 23:15

Ulusal düzeyde yayın yapmakta olan Çiftçi TV, Ziraat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen "Diyarbakır Tarımı" konusundaki bir panelle program çekimi gerçekleştirdi.

Programa, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl
Müdürü Mustafa Ertan Atalar, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi
Müdür Yrd. Kudret Berekatoğlu, Sur Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir, Diyarbakır
Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdullah Çetinkaya ve Bismil ilçesinden önder çiftçi Halil İbrahim Akyıldız konuşmacı olarak katkıda bulundular. Panelde,

Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler de katılım sağladırlar. Ziraat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün, üniversite ve fakültenin mevcut durumu, eğitim-öğretim, araştırma ve proje çalışmaları hakkında bilgiler sundu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar da Diyarbakır tarımının mevcut durumu, tarımsal desteklemeler ve tarım politikaları hakkında konuştu.

GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdür Yrd. Kudret Berekatoğlu ise
Enstitünün yürütmekte olduğu çalışmalar ve geliştirdikleri yeni çeşitler hakkında bilgiler aktardı. Sur Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir, Odaya bağlı çiftçiler, sorunları ve çözüm önerilerinin neler olduğuna, Diyarbakır Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdullah Çetinkaya ülkemizdeki hayvancılık sorunları, küçükbaş hayvancılıktaki önemli problemler konusuna, çiftçi Halil İbrahim Akyıldız ise Diyarbakır çiftçisinin karşılaştığı önemli sorunlara değindi. Programa, fakültedeki bölüm başkanları ve öğretim üyeleri uzmanlık alanları ile ilgili katkıda bulundular.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ziraat Fakültesi Çiftçi Tv'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement