Zonguldak'ta Kadınlar Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta Kadınlar Yürüdü

Zonguldak\'ta Kadınlar Yürüdü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle KESK'e bağlı Eğitim-Sen Kadın Sekreterliği tarafından Madenci Anıtı'nda eylem yapıldı.

08.03.2012 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle KESK'e bağlı Eğitim-Sen Kadın Sekreterliği tarafından Madenci Anıtı'nda eylem yapıldı.

Madenci Anıtı'nda düzenlenen eyleme; Zonguldak Kadın Platformu üyeleri ile birçok sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, ZKÜ öğrencileri ve kalabalık bir kadın topluluğu katıldı. Sloganlar eşliğinde, Madenci Anıtı'ndan Valilik önüne kadar yürüyen topluluk burada, "Bizler bugün kadın ve eşitlik bakanlığı kurulması için alanlardayız", "İsyanımızı daha da büyütüyoruz" ve "Anayasa için alanlardayız" sloganları attılar. Etkinlikte bir konuşma yapan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Sevim Adıgüzel, "Kadınlar olarak, bugün bir kez daha baskıya, sömürüye, emeğimizin görmezden gelinmesine artık yeter diyoruz. Bugün 8 Mart Kadınların birlik, mücadele ve dayanışma gününde, biz kadınlar taleplerimizi dile getirmek, her türlü baskı ve sömürüye karşı çıkmak için alanlardayız. Bizler bugün hem evde hem de işte çalışan kadınlara erken emeklilik, ev kadınlarına zorunlu sağlık sigortası ve 50 yaşında koşulsuz emeklilik, işyerlerinde çalışanların cinsiyetine bakılmaksızın kreş, yaşlıları, hastaları, engellileri kadın bakımına terk etmeyen sosyal olanaklar, erkek ve kadınların cinsiyetlendirilmeyen eşit iş bölümü yapılması için alanlara çıktık. Şiddete baskıya, eşitsizliğe karşı çıkıyor, susmuyoruz. Eril zihniyete sesleniyoruz, siz kadın katillerini, tecavüzcüleri korumaya devam edin bizde her fırsatta teşhir etmeye devam edeceğiz. Devletin ve anayasaların görevi, yarısı kadın, yarısı erkek olan yurttaşlar arasıdaki eşitsizliği ortadan kaldırmaktır. Birini, diğerine anayasa zoruyla bağımlı kılmaya çalışmak değil, kadınlardan yana bir anayasa için alanlardayız" dedi.

Eylemde CHP'li kadınlar adına bir konuşma yapan Nemciye Kaya da, " Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında emekçi kadınlar günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Kapalı mekanlardan 1975 yılından sonra açık alanlara taşınarak kutlamaya devam etmektedir. Geçen süre zarfında ülkemizde kadın haklarında meydana gelen devrimlere karşın son yıllarda daha geri süreç yaşanmaya başlanmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ZKÜ öğrencileri tarafından tiyatro gösterisi yapıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta Kadınlar Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement