Aspir Yağının Bilmediğiniz Faydaları - Son Dakika
Z.Bitkisel Sağlık

Aspir Yağının Bilmediğiniz Faydaları

Aspir Yağının Bilmediğiniz Faydaları

Aspir bitkisinden elde edilen aspir yağı, saç ve cilt başta olmak üzere birçok konuda faydalıdır.

13.02.2019 16:17

ASPİR YAĞI NEDİR?

Son dönemde kullanımı iyice artan aspir yağı, aspir bitkisinin tohumlarından elde edilmektedir. Anavatanı Güneydoğu Asya olan aspir bitkisi, Afrika ve Orta Doğu'nun birçok yerinde üretilmektedir. Kozmetik sanayisinde önemli bir işlevi olan aspir yağı, kimya sanayisi için de önemli bir hammaddedir.

Aspir Yağının Bilmediğiniz Faydaları

ASPİR YAĞI KULLANIMI

Aspir yağının işlevsel kullanım özellikleri vardır. Hindistancevizi yağı ve badem yağına alternatif olarak kullanılabilen aspir yağı, çorbalarda ve salatalarda da kullanılabilir. Soğuk içeceklerin içine koyabileceğiniz aspir yağı çay kaşığı ile sade olarak da yemeklerden önce tüketilebilir.

Aspir Yağının Bilmediğiniz Faydaları

ASPİR YAĞININ FAYDALARI

Vücuda birçok yönden fayda sağlayan aspir yağının belli başlı yararları:

VİTAMİN DEPOSUDUR

Tam bir E vitamini deposu olan aspir yağı, saç, deri ve kalp için ihtiyaç duyulan E vitaminini sağlamaktadır.Ayrıca omega 3, fosfor, kalsiyum, B1, B2, B3 ve demir de içeren aspir yağı, sağlıklı ve zengin bir içeriğe sahiptir.

Aspir Yağının Bilmediğiniz Faydaları

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

Omega 3 ve 6 içeren aspir yağı, kalbin ihtiyaç duyduğu yağ asitlerini sağlıyor. Lenolik asit bakımından da zengin olan aspir yağı, kalp krizi ve felç gibi durumların da riskini düşürüyor.

Aspir Yağının Bilmediğiniz Faydaları

CİLDE İYİ GELİYOR

Antioksidan içeren ve antiaging etkisi olan aspir yağı, cildin kurumasını önlemektedir. Cildi nemlendirerek cildin kurumasını engelleyen mucize yağ, hamilelik döneminde oluşan çatlaklar için etkili bir çözümdür.

Aspir Yağının Bilmediğiniz Faydaları

KİLO VERDİRİYOR

Metabolizmayı hızlandıran aspir yağı, dolaylı olarak yağ yakılmasını ve kilo vermeyi sağlar. Aspir yağı destekleyici uygulamalarla etkili bir kilo verme unsuru olmaktadır.

Aspir Yağının Bilmediğiniz Faydaları

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Omega 3 ve 6 yağ asitleri bulunduran aspir yağı, zengin mineral içeriği ile bağışıklı sistemini kuvvetlendiriyor. Vücudu dış etkenlere karşı koruyan aspir yağı, hastalıklara karşı direnç sağlamaktadır.

RUH HALİNİ DÜZELTİR

Serotonin hormonu salgılamayı sağlayan aspir yağı, bireyin mutlu bir ruh halinde olmasını sağlıyor. Dolayısıyla, depresyon ve anksiyete gibi sorunlar için de önemli bir çözüm aracı oluyor.

SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN

Aspir yağının muhtevasında bulunan lenolik asit, saç derisi ve saç için önemlidir. Bu noktada kan dolaşımını hızlandırarak sağlıklı saç ve sağlıklı saç derisi oluşumunu sağlamaktadır.

Aspir Yağının Bilmediğiniz Faydaları

RAHAT BİR SİNDİRİM SİSTEMİ

Sindirim sistemini rahatlatan aspir yağı, kabızlık için etkili bir çözüm aracıdır. Bunun için bir damla aspir yağı bir litre su içine eklenerek gün boyunca tüketilebilir.

EKLEM VE KAS AĞRILARI

Ağrı olan bölgeye aspir yağı ile masaj yapılarak ağrı sorunundan kurtulmak mümkündür. Böylece gün içinde daha rahat ve daha sağlıklı olacaksınız.

Aspir Yağının Bilmediğiniz Faydaları

KAN ŞEKERİ

Omega 6 içeren aspir yağı, kan şekerini düzenler. Şeker hastaları için önemli bir dengeleyici görevi görür.

ÜST SOLUNUM YOLLARINI RAHATLATIR

Balgam, öksürük ve nefes problemleri için aspir yağı etkilidir. Aspir yağı ayrıca soğuk algınlığı ve astım gibi sorunlar için de çözüm olmaktadır.

Aspir yağı tüketilirken kullanım şekli, kullanım miktarı ve alerjik durumlar göz önünde bulundurulmalıdır. Bu durumlara dikkat edilmezse mide bulantısı, ishal, titreme, uyku hali, terleme ve sırt ağrısı gibi yan etkiler görülebilir.

Son Dakika Z.Bitkisel Sağlık Aspir Yağının Bilmediğiniz Faydaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement