Remzi Kartal'dan Hüseyin Çelik'e Tepki - Son Dakika
Barış Süreci

Remzi Kartal'dan Hüseyin Çelik'e Tepki

Remzi Kartal\'dan Hüseyin Çelik\'e Tepki

Kontra-Gel Başkanı Remzi Kartal, Hüseyin Çelik'in Paris'teki cinayete ilişkin açıklamalarını eleştirdi.

14.01.2013 13:20  Güncelleme: 11:20

Kontra-Gel Başkanı, eski milletvekili Remzi Kartal, Paris'te üç Kürt kadın militanının öldürülmesi olayına ilişkin olarak AKP Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in yaptığı açıklamaların, Türk hükümetinin PKK ile görüşmelere ilişkin yaklaşımı konusunda kuşku yarattığını iddia etti.

Bulunduğu Paris'te Erbil'de yayımlanan Rudaw gazetesi ile bir mülakat yapan Remzi Kartal, "Bu cinayetin barış görüşmelerini etkileyeceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna "Barış görüşmelerine doğrudan liderimiz Abdullah Öcalan öncülük ediyor ve bu konuda en büyük oyuncudur. Nasıl devam edileceğine ilişkin karar ona aittir. Bu konuda şimdi yorum yapmak doğru olmaz" karşılığını verdi.

-"SAKİNE CANSIZ OSLO GÖRÜŞMELERİNDE YOKTU"-

Remzi Kartal, Kürtlerin Paris'teki cinayetlerin nedeniyle çok kızgın olmalarını ve bazılarının "intikam" çağrısında bulunmalarını "Çok doğal bir tepki" olarak nitelediği mülakatta, "Sakine Cansız Oslo görüşmelerinde yer alıyor muydu?" sorusunu da "Hayır. Bu doğru değil" yanıtını verdi.

Bu arada, Kartal, cinayet günü Cansız'ın Brüksel'e gitmesi beklendiği haberleri için "senaryo" derken "Bildiğimiz kadarıyla kendisi ve (diğer bir kurban) Leyla Sönmez, Almanya'ya gidiyorlardı" şeklinde konuştu.

Rudaw'ın, "Cinayetlerin PKK'daki bir iç hesaplaşma olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in açıklamaları konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorusunu da yanıtlayan Kartal, Hüseyin Çelik'in açıklamasının "gerçeği yansıtmadığı" iddiasında bulundu. Hüseyin Çelik'in açıklamalarının, AKP ile ile ilgili kuşkuları derinleştirdiğini de savunan Kartal şöyle devam etti:

"Kürt tarafı olarak bizler, İmralı görüşmelerine paralel olarak AKP'nin arkadaşlarımızın öldürmelerine daha objektif bir biçimde yaklaşmasını bekliyorduk. Elbette ki Çelik'in açıklamaları, hükümetin yaklaşımına ve yaklaşımının ciddi olup olmadığına ilişkin kuşkular yarattı."

Hüseyin Kartal, "Süreç sürdürülebilir olmasını istiyorsak eğer, o zaman AKP, gerçeğin ortaya çıkmasına katkı yapacak bir yaklaşım göstermeliydi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Barış Süreci Remzi Kartal'dan Hüseyin Çelik'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement