Gençler Tartışarak Yarıştı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Gençler Tartışarak Yarıştı

Gençler Tartışarak Yarıştı

Bu sene dördüncüsü gerçekleşen Avrasya Liselerarası Münazara Turnuvası (ESDC) bugüne kadar 30'a yakın ülkeden gelen 500'ü aşkın yarışmacıya ev sahipliği yaptı.

07.02.2014 10:30

Bu sene dördüncüsü gerçekleşen Avrasya Liselerarası Münazara Turnuvası (ESDC) bugüne kadar 30'a yakın ülkeden gelen 500'ü aşkın yarışmacıya ev sahipliği yaptı. Bu sene düzenlenen ESDC'nin final maçını Singapur takımı "Merkez Bankası direktörlerinin doğrudan halk tarafından seçilmesi" argümanını savunarak kazandı. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ikinci olduğu turnuvada Türk takımı üçüncülük kupasını kazandı.

Turnuvanın hamiliğini üstlenen ESU Türkiye Başkanı Dr. Rıza Kadılar, turnuvanın final maçı öncesinde yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Gençlerin kendilerini en doğru şekilde ifade edebilmeleri, karşı görüşü saygı ile dinleyip kendi görüşlerini en etkin şekilde aktarabilmelerinin günümüzde giderek önem kazanan çok kritik bir öncelik olduğu aşikar. Düzenlediğimiz münazara ve hitabet eğitimleri, desteklediğimiz yarışmalar ile bu yetkinlikleri gençlerimize kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kadar değişik ülkeden, bu kadar geniş bir coğrafyadan gelip dört gün boyunca önemli konularda münazara yapan gençlerimizi kutluyor, bu çalışmaların hayatları ve kariyerleri boyunca onlara çok değerli imkanlar sunacağına inanıyorum. Keza ESU olarak desteklediğimiz uluslararası akademik araştırmalar da gösteriyor ki erken yaşta münazara ve hitabet yetkinliğini geliştiren gençler, kariyerleri boyunca bu faaliyetleri yapmamış akranlarına göre daha başarılı oluyorlar. Bu bağlamda, son üç senede 2500'ü aşkın gencimize sunduğumuz eğitim programları ile yeni nesillerin hayata daha iyi hazırlanmalarına katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz."

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Gençler Tartışarak Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement