Ak Partili Vekiller Azerbaycan'daki "Özgür Seçimlerden" Memnun - Son Dakika
Dünya

Ak Partili Vekiller Azerbaycan'daki "Özgür Seçimlerden" Memnun

Ak Partili Vekiller Azerbaycan\'daki "Özgür Seçimlerden" Memnun

Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gözlemci olarak görev yapan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Azerbaycan demokrasinin her geçen seçim daha güçlü hale geldiğini ifade etti.30'a yakın milletvekili ile seçimleri takip...

09.10.2013 14:57

Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gözlemci olarak görev yapan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Azerbaycan demokrasinin her geçen seçim daha güçlü hale geldiğini ifade etti.

30'a yakın milletvekili ile seçimleri takip ettiklerini söyleyen Üstün, "Azerbaycan'da dört gündür vatandaşın arasında gezdik, değişik sivil toplum örgütleri ile bir araya gelip, seçimlerle ilgili genel kanaat edindik. Genelde seçimlerle ilgili bir sıkıntı görmedik" şeklinde konuştu.

Her geçen seçim Azerbaycan demokrasisinin daha güçlü hale geldiğini ifade eden Üstün, "Geçen seçime göre daha da problemlerini aşmış bir seçim ortamı gördük" dedi.

Üstün ayrıca, "Biz Azerbaycan'ın sıkıntılarını, kendi sıkıntılarımız olarak görüyoruz. Burada da toplumların birbirleriyle ilgili muhabbetini bildiğimiz için siyasetlerin partiler üstü olması gerektiğini düşünüyoruz. Geçici idarelerle ilgili ufak tefek sıkıntılarla olsa dahi, biz bunları toplumların kendi kardeşliğinden kaynaklanan sıkıntılar olarak görürüz" şeklinde konuştu.

"GERÇEKTEN DEMOKRATİK BİR SEÇİM"

AK Parti Bayburt milletvekili Bünyamin Özbek ise, "Azerbaycan'a ilk defa geliyorum. Tek devlet, iki millet anlayışını burada gördüm. Özellikle Azerbaycanlı kardeşlerimizin misafirperverliğine vurgu yapmak istiyorum" dedi.

Özbek, "Seçimle ilgili bugün sandık blgelerini gezdik. Gerçekten demokratik bir seçim olduğunu gördüm. İnsanlar rahatlıkla fikirlerini sandığa yansıtacak şekilde oylarını kullanıyorlar. Önceki seçimlere göre herhalde katılımın daha yüksek olduğunu izledik" ifadelerini kullandı.

Özbek ayrıca, "Türkiye ile benzer seçim sistemi olduğunu gördüm. Özellikle siyasi partilerin veya adayların o seçim sandıklarını gözlemlemeleri, müşahitlerinin bulunması demokrasi açısından farklı bir güzelliktir. Rahatlıkla kendi partilerini takip edebiliyorlar, seçmeni takip edebiliyorlar. Huzurlu bir seçim geçiyor. İnşallah dost ülkemiz, kardeş ülkemize hayırlı uğurlu olur temennisinde bulunmak istiyorum" değerlendirmesinde bulundu. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ak Partili Vekiller Azerbaycan'daki 'Özgür Seçimlerden' Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement