Çavuşoğlu, Yunanistan Meclis Başkanı Meymarakis'le Görüştü - Son Dakika
Dünya

Çavuşoğlu, Yunanistan Meclis Başkanı Meymarakis'le Görüştü

Çavuşoğlu, Yunanistan Meclis Başkanı Meymarakis\'le Görüştü

AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na katılmak üzere Yunanistan’a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Meclis Başkanı Evangelos Meymarakis ile görüştü.

04.04.2014 17:29

AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılmak üzere Yunanistan'a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Meclis Başkanı Evangelos Meymarakis ile görüştü.

Meclis binasında gerçekleşen görüşmede Çavuşoğlu, iyiye giden Yunanistan Türkiye ilişkilerini daha iyi bir noktaya taşımak istediklerini belirterek, "Sizinle AB Parlamentolar Birliği çatısı altında hem ülkelerimiz için hem de 47 ülke için, AB'nin değerleri için çalışma fırsatımız oldu. Orada edindiğimiz tecrübelerle siz Türkiye'ye ben de Yunanistan'a bakan olarak hizmet etmeye çalışıyoruz. En büyük arzumuz iyiye giden Türkiye Yunanistan ilişkilerine birlikte katkı sağlamaktır" dedi.

Yunanistan'ın Türkiye'nin AB üyeliğine olan desteğine teşekkür eden Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Sizin de söylediğiniz gibi hala bazı sorunlar var. Ama önemli olan açık bir şekilde bu sorunları konuşmaktır. AB Bakanı olarak Yunanistan'ın Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destek için de teşekkür ediyorum. Dönem başkanlığı önceliklerini de Avrupa için memnuniyetle karşıladığımızı belirtmek isterim. Sayın Meclis Başkanımız Cemil Çiçek'in de size selamı var. Kısa sürede sizinle görüşme arzusunu iletmemi istedi."

AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılmak üzere Yunanistan'a gelen Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Yunanistan Delegasyon Başkanı Dora Bakoyannis, Portekiz AB Bakanı Bruno Macaes'le görüşecek ve akşam onuruna verilen yemeğe katılacak. - ATİNA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Çavuşoğlu, Yunanistan Meclis Başkanı Meymarakis'le Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement