Davutoğlu, New York'taki 30 Ağustos Resepsiyonu'nda Konuştu - Son Dakika
Dünya

Davutoğlu, New York'taki 30 Ağustos Resepsiyonu'nda Konuştu

Davutoğlu, New York\'taki 30 Ağustos Resepsiyonu\'nda Konuştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, New York'taki Türk Evi'nde düzenlenen 30 Ağustos Resepsiyonu'na katıldı.

31.08.2012 14:43

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, New York'taki Türk Evi'nde düzenlenen 30 Ağustos Resepsiyonu'na katıldı.

Suriyeli mülteciler hakkındaki BM Zirvesi sonrası katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'nda bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Hiçbir zaman Yemen'den, Büyük Taarruz'dan bize miras kalan bu vatanı herhangi bir şekilde zarara uğratacak, bu vatanda öyle ya da böyle hesaplarda olacak kimseye fırsat vermeyeceğimizi buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Milli bayramları çocukların zihnine milli bilincin yerleştirildiği yerler olarak nitelendiren Davutoğlu, "Çocuklar zihinlerinde bayramları yerleştirdikçe, kilometrelerce uzakta olsalar bile Türkiye aşkıyla büyürler. Bir dahaki sefere bütün çocuklarımızı burada görmek istiyoruz. Sadece 23 Nisan değil, büyün bayramlar çocuklarımız içindir" dedi.

Bütün şehitleri rahmetle anan ve onların emanetine sahip çıkacaklarını belirten Davutoğlu, Konya'da yaşadığı bir olayı, "Bir Anadolu kadını gördüm. Bir şehitliğin başındaydı. Gittim, elini öptüm. Dedim 'Oğlunuz mu?' Dedi ki, 'Burada yatan kardeşim, 1994'te şehit oldu. Şurada yatan amcaoğlum, 1996'da şehit düştü. Biraz ileride yatan da oğlum, 2006'da şehit düştü.' Düşünün bir aileden 3 şehit. Ertesi gün teyzemizi evinde ziyaret ettim. Konya'nın fakir bir semtinde kıt kanaat geçinmeye çalışan ve bütün mahallede büyük bir saygıyla anılan bir şehit annesi. İşte bir millet eğer her an fedakarlık yapmaya hazır fertlerden müteşekkil ise, o millet tarihe büyük izler de bırakır" ifadeleriyle anlattı.

Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te meydana gelen saldırıya da değinerek "Gaziantep'teki saldırı başta olmak üzere, terör olaylarında şehit düşen asker ve sivil tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Hiçbir zaman Büyük Taarruz'dan, Çanakkale'den, Yemen'den bize miras kalan bu vatanı herhangi bir şekilde zarara uğratacak, bu vatanda öyle ya da böyle hesaplarda olacak kimseye fırsat vermeyeceğimizi de buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz. Sizlerle birlikte binlerce kilometre uzaktaki gönlünde Türkiye ve Anadolu aşkı olan vatandaşlarımızla birlikte bunu bir kez daha teyit etmek istiyoruz. Allah bir daha bu milleti yeni bir İstiklal Savaşı yapmak zorunda bırakmasın. Ama bütün dünya da bilmeli ki eğer bu milletin kendi istiklali, onuru, milletin bekası, devletin kudreti için fedakarlık yapması gerekirse bu fedakarlığı da dünyanın neresinde olursa olsun yapacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından şiir okuyan çocuklara kitap imzalayarak hediye eden Davutoğlu, daha sonra onlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

Türk- Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü münasebetiyle Türk Evi'nde düzenlediği resepsiyona; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Ertuğrul Apakan, Apakan'dan görevi devralacak Halit Çelik, KKTC Daimi Temsilcisi Hilmi Akil, BM Daimi Temsilci Yardımcısı Hüseyin Müftüoğlu ve New York Başkonsolosu Levent Bilgen'n yanı sıra New York ve diğer eyaletlerden Türk vatandaşları katıldı. - NEWYORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Davutoğlu, New York'taki 30 Ağustos Resepsiyonu'nda Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement