"Müslümanlar İstenmiyor" - Son Dakika
Dünya

"Müslümanlar İstenmiyor"

"Müslümanlar İstenmiyor"

Anketler Almanların "Müslüman Göçünün Avantajdan Çok Dezavantaj Getirdiği" Düşüncesinin Benimsediğini Gösteriyor.

09.09.2010 09:38  Güncelleme: 09:56

Almanya'da gündemin ön sıralarında yer alan Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Thilo Sarrazin'in görevden alınmasına Almanlar'ın yarısı karşı olduklarını bildirdi.

Haftalık haber dergisi Stern'de yer alan anketin sonuçlarına göre Almanlar'ın yarısı 'Almanya kendini yok ediyor' kitabı ve Müslümanlara yönelik eleştirileriyle gündeme gelen Thilo Sarrazin'in görevinden alınmasına karşı olduğunu bildirdi. Sarrazin'in görevden alınmasının doğru olacağını savunanların oranı yüzde 34 çıkarken deneklerin yüzde 16'sı bu konuda görüşünü açıklamadı. Sarrazin'in söylemlerini doğru bulanların oranı yüzde 9 çıkarken, "kısmen doğru" diyenlerin oranı yüzde 61 oldu. Sarrazin'in söylemlerini kabul edilemez bulanlar ise yüzde 22 çıktı.

DİĞER ANKET

Bu arada Berliner Morgenpost ile Belin'in yerel televizyon kanalı RBB'de yayınlanan 'Abendschau' programının Berlin'de yaptığı ortak ankette Sarrazin'in, "Müslümanların Almanya'ya göç etmesinin avantajdan çok dezavantaj getirdiği" yönündeki iddiasının Almanlar arasında da benimsendiği görüldü.

Ankete katılanların yüzde 16'sı, Thilo Sarrazin'e tamamen, yüzde 31'i kısmen bu görüşleri paylaştığını, sadece yüzde 26 Sarrazin'in görüşlerine karşı çıktığı belirtildi. Sarrazin'in görüşlerini kısmen paylaşmadığını söyleyenlerin oranı da yüzde 23 oldu.

Ankette, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) seçmenlerinin yüzde 70'i ve Hür Demokrat Partili (FDP) seçmenlerin yüzde 63'ü Sarrazin'in bu görüşlerini paylaşırken, Sosyal Demokrat Partili (SPD) seçmenlerin yüzde 46'sı Sarrazin'i destekliyor, yüzde 49'u da karşı çıktı.

Sol Parti'li seçmenlerin üçte biri Sarrazin'in görüşlerine katılırken, Yeşiller Partisi seçmenlerinin dörtte birinin bu görüşleri paylaştığı belirtildi.

Ankette ayrıca, 25-34 yaş grubundaki kişilerin sadece dörtte birinin Müslümanlar'a yönelik olumsuz görüş taşıdığı, bu oranın 45-59 yaşları arasındaki kişiler arasında yüzde 55'e çıktığı kaydedildi.

İhsan DÖRTKARDEŞ/DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 'Müslümanlar İstenmiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement