Rum Başpiskopos'un Aa'ya Demeci, Rum Basınında Açıklaması - Son Dakika
Dünya

Rum Başpiskopos'un Aa'ya Demeci, Rum Basınında Açıklaması

Rum Başpiskopos\'un Aa\'ya Demeci, Rum Basınında Açıklaması

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2.Hrisostomos-un makamında Anadolu Ajansı-na (AA) yaptığı açıklama, bugünkü Rum gazeteleri aracılığıyla Rum kamuoyuna aktarıldı.

08.06.2012 11:20

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos-un makamında Anadolu Ajansı-na (AA) yaptığı açıklama, bugünkü Rum gazeteleri aracılığıyla Rum kamuoyuna aktarıldı.

Rum gazeteleri, 2. Hrisostomos'un, ekonomiyle ilgili Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ı sert bir şekilde eleştirmesini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "Akıllı bir adam, karizmatik bir lider" ifadelerini öne çıkardı.

Fileleftheros gazetesi röportajdan alıntıları okurlarına; "Yeni hükümetle ekonomi düzelmeye başlayacak", "Başpiskopos: Kilise-nin gelirleri yüzde 50 düştü", "Hristofyas-ın müzakerelerden ayrılması gerekirdi" başlık ve spotlarıyla aktardı.

2. Hrisostomos-un Rum ekonomisinin iyileşmesi için Rum tarafında kurulacak yeni hükümete yatırım yaptığını yazan gazete, Başpiskopos'un AA-ya verdiği röportajda Hristofyas için "Tedbir almadı ve bugün de almıyor" dediğini yazdı.

Politis gazetesi, AA-nın röportajından derlediği haberini, "Başpiskopos-tan Hristofyas-a eleştiri, Erdoğan-a methiye", "Suçlu, komünist... Erdoğan akıllı" başlığıyla yansıttı.

Konunist AKEL partisinin yayın organı Haravgi gazetesi de AA-nın röportajını tam metin olarak verdiği haberine, "Başpiskopos hükümeti topa tutuyor... Türk Anadolu'ya konuşurken, Başkan Hristofyas-a saldırıyor" başlığını kullandı.

Anamuhalefet Demokratik Seferberlik Partisi'ne (DİSİ) yakınlığı ile bilinen Alithia gazetesi ise röportajı, "Maliye bakanı gibi konuştu" başlığıyla aktararak, Hrisostomos'un, "Yeni bir hükümetle ekonomi 6 ay içerisinde iyileşebilir... Hristofyas-ın tedbir almadığını, bugün de almadığını düşünüyorum. Maaşlarımızdan yüzde 5 kesinti yapılsa Kıbrıs-ın sorunları çözülür" sözlerini öne çıkartarak, tam metin olarak yayımladı.

Muhabir : Züleyha Karaman

Yayıncı : Yusuf Kaya - LEFKOŞA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Rum Başpiskopos'un Aa'ya Demeci, Rum Basınında Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement