Fenercinin Işığı Söndü - Son Dakika
Ekonomi

Fenercinin Işığı Söndü

Fenercinin Işığı Söndü

İzmir'de, deniz fenerlerini tamir ederek geçimlerini sağlayan Yaşar Dağlı ve İbrahim Akgün, artık mesleğini yapamıyor.

11.03.2013 12:32  Güncelleme: 13:35

İzmir'in Kemeraltı Çarşısı'nda, deniz fenerlerini tamir ederek geçimlerini sağlayan Yaşar Dağlı ve İbrahim Akgün, artık bu konuda bir talep gelmemesi nedeniyle, artık fayton ve turistik mekanlar için fener yapıyor.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki işyerlerinde deniz fenerlerini tamir eden Yaşar Dağlı ve İbrahim Akgün, teknolojinin kurbanı oldu. Artık deniz taşıtlarında siren, telsiz, radar ve uydu bağlantısı gibi teknolojik sistemlerin kullanılması, deniz feneri olarak güneş enerjisiyle çalışan cihazlardan yararlanılması, fener ustalarını zor durumda bıraktı. Bir dönem Türkiye'deki neredeyse tüm deniz fenerlerinin bakım ve onarımlarını yıllarca kendilerinin yaptığını anlatan Yaşar Dağlı, "Çıraklıktan bu işe girdik. 12 yaşından bu yana fenerle ilgili tüm aksaklıkları tamir ediyorduk. En çok Bostanlı Feneri ile İstanbul'daki Küçük ve Büyükada fenerlerini tamir ettik. Sadece yurt içinden değil Yunanistan, Finlandiya, hatta Amerika'dan gelen fenerleri de tamir ettik. Ustalarımız Ermeni fener tamircilerinden, biz de onlardan bu mesleği öğrendik" dedi.

Deniz fenerlerin artık güneş enerjisi ile çalıştığını dile getiren Yaşar Dağlı ve İbrahim Akgün, tamir işlerinin son bulmasından sonra, fayton ve turistik mekanlar için fener yapmaya başladıklarını söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Fenercinin Işığı Söndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement