Petkim İhalesi Teklifleri İçin Bugün Son Gün - Son Dakika
Ekonomi

Petkim İhalesi Teklifleri İçin Bugün Son Gün

Petkim İhalesi Teklifleri İçin Bugün Son Gün

Petkim'in Sermayesindeki Yüzde 51'lik Kamu Hissesinin Blok Satış Yöntemiyle Özelleştirmesi İhalesine Son Teklifler Bugün Saat 16.00'ya Kadar Verilebilecek.

25.06.2007 12:06

Petkim'in sermayesindeki yüzde 51'lik kamu hissesinin blok satış yöntemiyle özelleştirmesi ihalesine son teklifler bugün saat 16.00'ya kadar verilebilecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, daha önce 15 Haziran olan son teklif verme tarihini bugüne uzatmıştı.

Petkim ihalesi için 18 firma ön yeterlilik almıştı. Bu firmalar, Naksan Plastik Sanayi ve Ticaret -Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret -Toray İnşaat Sanayi ve Ticaret Ortak Girişim Grubu, Fırat Plastik, Kauçuk Sanayi ve Ticaret, Tüpraş- Türkiye Petrol Rafineleri, Sanko Petrokimya Sanayi ve Ticaret, Akgirişim Kimya Sanayi ve Ticaret, Zorlu Holding, Polinas Chemical Ortak Girişim Grubu, Carmel - Limak Ortak Girişim Grubu, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret, Socar &

Turcas Enerji, TransCenralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu, Ineos Holdings Limited, DEH Ortak Girişim Grubu, Basell-Demirören Ortak Girişim Grubu, Akfen Altyapı Yatırımları Holding, Injaz Projects Company Limited ve Tatneft-Efremov-Kautschuk GMBH Ortak Girişim Grubu olarak açıklanmıştı.

Geçtiğimiz hafta ön yeterlilik alan 18 firma arasında birleşmeler ve yeni katılımlar oldu. Socar-Turcas Enerji, Injaz Projects ile ortak girişim oluşturdu. Çalık yanına yine Indian Oil'i alırken, Yıldız Holding, Anadolu Endüstri Holding ve Ak Girişim Kimya yeni bir ortak girişim grubu kurdu.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter, Petkim'de ihale sürecini Temmuz ayında tamamlayacaklarını söylemişti. İlter, Yatırımcı ilgisi nedeniyle, Petkim'in özelleştirme sürecinde süre uzatımına gittiklerini belirtmişti.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Petkim İhalesi Teklifleri İçin Bugün Son Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement