Tav Esenboğa Genel Müdürü Demirer Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tav Esenboğa Genel Müdürü Demirer Açıklaması

Tav Esenboğa Genel Müdürü Demirer Açıklaması

"Enerji verimliliği alanında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yolcu başına karbon salımımızı 2013 yılında yüzde 10 azalttık"

04.09.2014 12:43

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, enerji verimliliği alanında gerçekleştirdikleri çalışmalarla yolcu başına karbon salınımını 2013 yılında yüzde 10 azalttıklarını bildirdi.

TAV'dan yapılan açıklamaya göre, Ankara Esenboğa Havalimanı, iklim değişikliğinin başlıca nedenleri arasında yer alan karbon salımlarını nötralize ederek, Türkiye'de ilk karbon nötr havalimanı oldu. Esenboğa, bu başarıyla dünyanın en çevreci 17 havalimanı arasına girdi.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Demirer, çevre ve topluma saygılı, sürdürülebilir bir iş modelini benimsediklerini belirterek, yolcu memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırırken çevresel etkileri de en aza düşürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Enerji verimliliği alanında gerçekleştirdikleri çalışmalarla yolcu başına karbon salınımını 2013 yılında yüzde 10 azalttıklarını ifade eden Demirer, "Kalan kısmıysa ofsetledik. Böylece 2013'te faaliyetlerimiz sonucunda atmosfere çıkan karbondioksit miktarının tamamını kapsayacak kadar temiz enerji üretimine destek olduk. Türkiye'de bu alanda öncü olmaktan ve çevrecilik konusunda dünyanın sayılı havalimanları arasına girmekten mutluluk duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- Havalimanı Karbon Akreditasyonu programı

TAV, havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü ACI Europe tarafından hayata geçirilen Havalimanı Karbon Akreditasyonu Programı'nda 2009'dan bu yana aktif şekilde yer alıyor. Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes'le programa katılan TAV, Tunus'ta işlettiği Enfidha ile Afrika kıtasında sertifikasyon alan ilk havalimanı işletmecisi oldu.

Geçen yıl 10 milyon 928 bin yolcuya hizmet veren Esenboğa, Havalimanı Karbon Akreditasyonu programında 3+ seviyesinde sertifikasyon aldı. Dünyada bu seviyeye gelen İsveç'te 10, Norveç, Hollanda ve İtalya'da ikişer havalimanı bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tav Esenboğa Genel Müdürü Demirer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement