Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Trump'a "Kudüs" Tepkisi - Son Dakika
Genel

Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Trump'a "Kudüs" Tepkisi

Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Trump'a "Kudüs" tepkisiELAZIĞ - Elazığ'da ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.

07.12.2017 16:34

Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Trump'a "Kudüs" tepkisi

ELAZIĞ - Elazığ'da ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.

Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi. Öğretmenevi tekbirler getiren ve ellerinde "Zafer direnişle gelecek, Kudüs ümmetin kalbidir" yazılı dövizler bulunan vatandaşlar, Katil İsrail ve Siyonist ABD' şeklinde sloganlar attı. Sendikanın düzenlediği protestoya Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve bazı siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlarda katıldı.

Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olduğunu belirten Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi amaçlayan Trump ihtarımızın öncelikli muhatabıdır. ABD'nin bu hamlesi insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Bu yolla ekonomik ve diplomatik zeminde devam eden örtülü 3. Dünya Savaş'ının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs bütün inançlar için ortak tarih, coğrafya ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz" dedi.

Bingöl'de ABD ve Trump, dolar yakılarak protesto edildi

Bingöl'de ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.Vatandaşlar eylemde dolar da yaktı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti tanımasına tepkiler Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de tepkiyle karşılandı. Memur-Sen Bingöl Şubesi üyeleri, saat kulesi önünde toplanarak ABD'yi protesto etti.

ABD'nin Kudüs üzerinden yeni bir hamle girişimi içinde olduğunu belirten Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik;" Kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere burada toplandık. Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs'ün hakkı iradesini yansıtmak için buradayız"dedi

Kudüs'ün bütün inançlar için ortak bir tarihe sahip olduğunu da vurgulayan Çelik, "ABD'nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar, dolar yakarak slogan attı.

Tunceli'den Trump'a "Kudüs" tepkisi

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Tunceli Şubesi üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti.

Tunceli Belediyesi Konferans Salonunda bir araya gelen MİDDER üyeleri, Trump'a tepki gösterdi.

Dernek adına açıklamada yapan Şube Başkanı Yaşar Seven," Milli İrade ve Demokrasi Derneği olarak açık bir şekilde söylüyoruz, acilen Ayasofya ibadete açılmalı ve İncirlik üssü kapatılmalıdır. Bu hain cüruf artık açık seçik düşmanlıklarını ve hedeflerinde olduğumuzu çekinmeden ve utanmadan ifade ediyorlar. Dostluk, müttefiklik, işbirliği ve dayanışma gibi terimler yaşanan olaylardan sonra bizler için hiçbir şey ifade etmiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bu milleti bölemiyorlar, milli birlik ve bütünlüğümüzü bozamıyorlar, milletin temsilcileri ile milletin arasına giremiyorlar. Tarihten ders çıkaran yüce Türk milletine basit ayak oyunları ile diz çöktüremiyorlar" dedi.

Asıl hedefin Türkiye olduğuna dikkat çeken Seven, " Artık iç kavgalardan, ideolojik yaklaşımlardan sıyrılıp tehlikenin farkına varmamız gerekiyor. Türk milletine pranga vurmak isteyenlere karşı inadına bir inadına diri olmalıyız" diye konuştu.

(YÖ-SA-FA-HİV-

Elazığ, Bingöl ve Tunceli\'de Trump\'a "Kudüs" Tepkisi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Trump'a 'Kudüs' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement