Yüzde 94 Engelli Kızın Komşularına Rampa Sitemi - Son Dakika
Genel

Yüzde 94 Engelli Kızın Komşularına Rampa Sitemi

Yüzde 94 engelli kızın komşularına rampa sitemi 27 yaşındaki engelli Merve Yuka: "Onlara ne diyeyim, onlar da bir gün gelecek benim halimde olacaklar.

08.04.2017 17:55

Yüzde 94 engelli kızın komşularına rampa sitemi

27 yaşındaki engelli Merve Yuka: "Onlara ne diyeyim, onlar da bir gün gelecek benim halimde olacaklar. Ben gezmek istiyorum, lünaparka gitmek istiyorum"

Anne Melek Yuka: "Binanın projesi bozulurmuş, binaya zarar verirmiş, orada bir bayan var, merdiven yükselince evin içi görünmüş diyorlar"

ANTALYA - Antalya'da yüzde 94 bedensel engelli genç kızın, engelli rampasına izin vermeyen komşularına feryadı yürekleri dağladı.

yaşında Erzurum depremi sonrası geçirdiği rahatsızlıktan dolayı yüzde 94 bedensel engelli kalan 27 yaşındaki Merve Yuka, kaldığı evin apartmanına engelli rampası yaptırılmasına müsaade etmeyen komşularına sitem dolu sözler sarf etti. Genç kız, "Onlara ne diyeyim, onlar da bir gün gelecek benim halimde olacaklar. Ben gezmek istiyorum, lünaparka gitmek istiyorum" dedi.

Yenigün Mahallesi 1040 Sokak'ta bulunan M. Toru Apartmanı birinci katta oturan Yuka ailesinin, doğuştan yüzde 94 bedensel engelli kızı Merve için kendi çabasıyla binaya engelli rampası yapmak isteyen baba Fazlı Yuka'ya, Apartman sakinlerinden izin çıkmadı. Bunun üzerine Yuka, Muratpaşa Belediye'sinden destek istedi. Talebe olumlu yanıt veren belediye yetkilileri, bunun için apartmandaki kat maliklerinin karar alması gerektiğini bildirdi ancak komşuların yaptığı toplantıda apartmana rampa yapılması 5'e karşı 8 oyla reddedildi.

"Binanın projesi bozulur diye istemiyorlar"

Apartman girişinde engelli araba rampasının olmamasından dolayı kızının dışarı çıkamadığını belirtren Anne Melek Yuka, "12 tane merdiven var o merdivenlerden yukarı çıkamıyoruz bir türlü. Ben de yaşlandım kaldıramıyorum. Babası işte oluyor genelde, o geldiğinde kaldırıyor dışarı ancak çıkartabiliyor. Binanın projesi bozulurmuş, binaya zarar verirmiş, orada bir bayan var, merdiven yükselince evin içi görünmüş diyorlar. Ben komşumun zararını istemem tamam da merdivenden ne zararı olur. Bir de insan elini vicdanına koymalı. Düşün kendi evladın böyle olsa ne yaparsın sen?" dedi.

"O 50 kilo ben 60, sırtımda taşıyamıyorum artık"

Daha önce sırtında eşiyle birlikte kızlarını taşıdıklarını söyleyen Anne Yuka, "Önceden zayıftı kilosu yoktu, sırtımda okula bile götürüyordum. Şimdi 27 yaşında o 50 kilo ben 60 kilo. Ben bunu nasıl kaldırayım. Babası çalışıyor her zaman bunu götüremez ki. Ben taşıya taşıya belimden, kolumdan lif yırtılması oldu omzumdan fıtık oldum, ameliyat oldum. Siz insan olarak bunu hiç mi görmüyorsunuz? İnsanda birazcık vicdan olur" diyerek komşularına sitem etti.

Ölen oğlunun organlarıyla hayatlar kurtardı

12 yaşındaki oğlunu seneler önce kaybettiğini ve organlarını 8 kişiye bağışladıklarını belirten anne Yuka, " Gözünden tut, böbrekleri, karaciğeri hepsini boşlattılar ve bağışladık. Bir insan demek bir nesil demek" diyerek oğlunun organlarıyla çoğu kişiye hayat bağışladıklarını ifade etti.

"Onlar da gün gelecek, benim halimde olacak"

Dışarı çıkıp normal çocuklar gibi oynamak, gezmek istediğini söyleyen Merve Yuka ise, komşulara annesi gibi sitem dolu sözler sarf etti. Genç kız, "Onlara ne diyeyim, onlar da bir gün gelecek benim halimde olacaklar. Ben gezmek istiyorum, lünaparka gitmek istiyorum" dedi.

(SM-

Yüzde 94 Engelli Kızın Komşularına Rampa Sitemi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yüzde 94 Engelli Kızın Komşularına Rampa Sitemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement