11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali - Son Dakika
Güncel

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali

11.Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Gaziantep'te coşkuyla yapıldı.

07.06.2013 00:16

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Gaziantep'te coşkuyla yapıldı.

Kamil Ocak Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikte dünyanın değişik ülkelerinden 120 öğrenci sahne aldı. Etkinliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, daire müdürleri ile on binin üzerinde vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederek, "Biraz önce güzel kızımızın güzel sesinden 'Türkiyem Canım Benim' türküsünü dinledik. Türkiye bizim canımız, Türkiye bizim yarimiz, Türkiye bizim kanımız. Türkiye, bölgesinin yükselen yıldızı, Türkiye dünyada gittikçe parlayan, gelişen, kalkınan, güzelleşen bir ülkedir. Sizin bu güzel yüreklerinize kimse karamsarlığın gölgesini düşürmesin. Türkiye'nin parlayan bir yıldız olmasını kıskananlar var. Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlar var. Türkiye'nin ağız tadını kaçırmaya çalışanlar var. Ama bizim sağduyumuzla, bizim kardeşliğimizle, bizim beraberlik ruhumuzla, o art niyetlerin, kötü niyetlerin niyetlerini inşallah kursağında bırakacağız" dedi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, "11. Dil ve Kültür Festivali her yıl ülkemizde düzenlenmektedir. Bunun bir ayağı da Gaziantep'te düzenlenmekte olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyor, tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, "Böyle bir gecede sizlerle beraber olmak bizler için büyük bir mutluluktur. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Artık bütün dünya Türkçe'nin evrensel bir dil olduğunu kabul etmektedir. Dünyanın neresine giderseniz gidin, hatta haritada yerini bile göstermekte zorlandığınız bir ülkeye gidin, orada mutlaka karşınıza Türkçe bilen gençler çıkacaktır. Eğer orada bir Türk okulu varsa tabi. Bu yıllar öncesinde hayal bile edilemeyecek şeydi" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından etkinlikte emeği geçen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger'e, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na, Naksan Holding Yönetim Kurulu üyesi Taner Nakıboğlu ve diğer birçok iş adamına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından plaket verildi. Plaket töreninin ardından dünyanın değişik ülkelerinden gelen 120 öğrenci, Gaziantep yöresi şarkıları başta olmak üzere Türkçe şarkılar seslendirdi. İzleyicileri bazen coşturan, bazen de okudukları şiirlerle duygulandıran öğrenciler, kendi ülkelerine ait halk oyunlarını da sahnelediler. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden etkinlik, havai fişek gösterileriyle son buldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement