12. Türkiye Hafızlık Yarışması - Son Dakika
Güncel

12. Türkiye Hafızlık Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 12. Türkiye Hafızlık Yarışması'nın finali, Şanlıurfa'da ki Dergah Camisi'nde yapıldı.

17.08.2014 04:41

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 12. Türkiye Hafızlık Yarışması'nın finali, Şanlıurfa'da ki Dergah Camisi'nde yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce organize edilen yarışmaya bölgelerinde birinci olan 7 hafız katıldı. Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Kur'an-ı Kerim okumanın ruhen ve manen insanı dinlendirdiğini söyledi.

Müslümanın günde en az bi sayfa Kur'an-ı Kerim okuması gerektiğini vurgulayan Albayrak, insanın yaptığı bütün davranışlarının Kur'an-ı Kerim'e göre yapması ve uygulaması gerektiğini ifade etti.

Söz konusu yarışmaya 5 bin kişinin müracaat ettiğini bölgelerde yapılan elemelerde ise 7 kişinin finale kaldığını ve yarışmaya olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti.

İl Müftüsü İhsan Açık'ta böyle manevi değere yüksek bir yarışmanın "Peygamberler şehri" Şanlıurfa'da ve Hazreti İbrahim'in makamında yapılmasının kendilerini hem mutlu hem gururlandırdığını aktardı.

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. 7 hafız, Mehmet Kapukaya, Mustafa Bodur ve Fatih Çatmakas'tan oluşan seçici kurul önünde Kur'an-ı Kerim'in farklı surelerini okudu.

Kurul üyeleri, hafızların okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetini hafızlık 60, tecvit 30 ve eda-sada 10 puan sistemine göre değerlendirdi.

Yarışmada, Trabzon Bölgesinden Fatih Polat birinci, Erzurum Bölgesinden Yusuf Yılmaz ikinci, Kahramanmaraş bölgesinden Onur Yılmaz ise üçüncü oldu. Dereceye giren hafızlara çeşitli ödüller verildi.

Program sonrası gazetecilere açıklama yapan yarışmanın birincisi Fatih Polat, çok mutlu olduğunu söyledi. Yarışmaya çok çalıştığını bu süre zarfında anne ve babasından büyük destek aldığını belirten Polat, "Birinci oldum ama bence burada herkes birinci. Ben bu başarımı anne ve babama borçluyum. Hem kendime hemde aileme hayatımın en büyük hediyesini verdim" dedi.

Program okunan çeşitli ilahilerle sona erdi.

12. Türkiye Hafızlık Yarışması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 12. Türkiye Hafızlık Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement