ABD Adana Konsolosu Espinoza Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

ABD Adana Konsolosu Espinoza Göreve Başladı

ABD Adana Konsolosu Espinoza Göreve Başladı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Konsolosluğuna John L.Espinoza getirildi.

07.08.2012 15:40

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Konsolosluğuna John L. Espinoza getirildi.

Adana'da görev süresi sona eren ABD Adana Konsolosu Daria Darnell'in yerine atanan Espinoza 6 Ağustos itibariyle görevine başladı.

Aslen Dallas, Texsas'lı olan John L. Espinoza, Adana'ya atanmadan önce, Dışişleri Bakanlığı Kafkas İşleri ve Bölgesel Çatışmalar Dairesi Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu sıfatıyla, Ermenistan, Azerbeycan ve Gürcistan ile ilgili konular üzerinde çalıştı. 2008-2009'da Afganistan'ın Kunar ve Nuristan bölgelerinde ABD-öncülüğünde yürütülen İl Yeniden Yapılandırma Ekiplerindeki en kıdemli sivil memurdu. Bu görevde yerel yönetim kapasitelerini arttırmaya ve 84 milyon Dolardan fazla savaş dönemi yardımının idaresine yardım etti.

2006-2008'de, terörle mücadele işbirliği, Rusya, Kafkaslar ve Balkanlar üzerinde çalışan bir siyasi ataşe olarak ABD Paris Büyükelçiliği'ne atandı. Espinoza, Dışişleri Bakanlığı'nın "Atlantikötesi Siyasi Araştırmacısı" olarak 2005'ten 2006'ya kadar Paris'te kaldı. Bu zaman zarfında bir değişim diplomatı olarak Fransa Dışişleri Bakanlığı'nda Rusya, Kafkasya, Kosova ve Belarus'u içeren konularda görev yaptı. 2004'ten 2005'e kadar John ABD Bağdat Büyükelçiliği'nde Büyükelçi John D. Negroponte'nin Özel Yardımcısı olarak görev aldı.

Türkçe, Fransızca ve Yunanca'yı akıcı bir şekilde konuşan Espinoza, Massachusetts Simon's Rock Great Barrington'daki Bard College, ve Texas Trinity Üniversitesi mezunu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD Adana Konsolosu Espinoza Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement